FMV

Driven verksamhetsutvecklare till nytt tillsynsområde inom cyber

Vill du vara med att bygga upp och utveckla tillsynsverksamhet inom cyberområdet i Sverige? Är du lösningsorienterad och brinner för att göra skillnad och finna förslag på förbättringar? Då skulle du passa som verksamhetsutvecklare inom ett spännande nytt myndighetsområde med EU-anknytning på Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering (ICC).

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare på ICC kommer du vara med och utveckla effektiva processer och värdeskapande arbetssätt som verksamheten kräver för tillsyn av och samverkan med myndigheter, företag och andra aktörer på marknaden på ett nytt dynamiskt område, cybersäkerhetscertifiering. Här får du möjlighet att verka lösningsorienterat och ta fram förbättringsförslag som driver verksamheten framåt. Detta är en central roll för alla de processer som ICC arbetar med, t.ex. bemyndiganden, tillsyn och samverkan med svenska myndigheter och övriga EU-aktörer. Ett centralt verktyg för dig blir ICC:s verksamhetsledningssystem och i tjänsten ingår utveckling och administration av systemet.

Du kommer även arbeta med avdelningens verksamhetsplanering och ha kontakt med andra delar av myndigheten i verksamhetsutvecklings- och planeringsfrågor. För att stödja medarbetarna vid avdelningen kommer du vara med och ta fram och hålla i olika internutbildningar. Som verksamhetsutvecklare spelar du en viktig roll i etableringen och utvecklingen av ICC. Du blir del av ett strategiskt och operativt dynamiskt förändringsarbete. Detta gör du i samverkan med medarbetare vilka har breda kompetenser inom teknik, tillsyn och regeltillämpning. Vi söker nu dig som vill vara verksamhetsutvecklare på ICC och verka som central spelare i vårt utvecklingsarbete och bidra till högre cybersäkerhet i samhället.
 

Vi söker dig som

Har relevant flerårig högskoleutbildning med inriktning på samhällsvetenskap, teknik och it, systemvetenskap eller juridik eller kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver även ha erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling samt av arbete med eller på en statlig myndighet eller annan offentlig förvaltning. Att kunna kommunicera entusiasmerande och effektivt på både svenska och engelska är en förutsättning för att du ska få bra genomslag för dina idéer och utvecklingsförslag.

Har du arbetat med utveckling av ledningssystem för kvalitet baserat på internationella standarder är det meriterande. Du får gärna ha jobbat med processutveckling och processmodellering och arbete som verksamhetsutvecklare i offentlig förvaltning. Det vore värdefullt om du har ett intresse för och erfarenhet från cybersäkerhetsområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du har en mix av att vara strukturerad och flexibel samt mål- och resultatorienterad, ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och vara strategisk och kvalitetsmedveten skulle bidra till ditt arbete i rollen som verksamhetsutvecklare och i vårt team.

Om oss
Ett spännande nytt område inom cybersäkerhet håller på att utvecklas i EU genom etablerandet av ett ramverk för certifiering av it-produkter och it-tjänster enligt EU:s cybersäkerhetsakt. Ändamålet är att uppnå en hög nivå av cybersäkerhet, cyberresiliens och förtroende för certifierade produkter och tjänster inom unionen. FMV har utsetts av regeringen att vara nationell myndighet för cybersäkerhetscertifiering och Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering (ICC) är avdelning inom FMV som har det övergripande ansvaret att utöva tillsyn över kontrollorgan och leverantörer av certifierade produkter och tjänster, bedriva omvärldsbevakning av cybersäkerhet och cybersäkerhetscertifiering och samverka med nationella och internationella aktörer på området.
 

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Du kommer att arbeta i en stimulerande miljö med både nationella och internationella inslag med dagsaktuella cybersäkerhetsfrågor. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och friskvård.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du bli en av oss?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef John Billow på telefon 08-782 4000. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på 
carina.falck@adecco.se

Du är välkommen att inkomma med din ansökan senast 2023-04-04


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Driven verksamhetsutvecklare till nytt tillsynsområde inom cyber