FRA

Teknikintresserad stabshandläggare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Nu söker vi en driven stabshandläggare med teknikintresse till oss på FRA. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som stabshandläggare hör du till staben vid avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Ett pågående utvecklingsarbete sker på avdelningen för att införa mer agila metoder och team. Ett led i detta är att även staben arbetar som ett team där du kommer att bidra. Vi är stolta över att vara ett administrativt stöd till hela avdelningen.  

Staben arbetar brett med olika administrativa uppgifter, där många är kopplade till vårt myndighetsuppdrag. Här ingår bland annat att skriva instruktioner och beslut, hantera beredningar och remisser samt att genomföra mindre utredningar. En av huvuduppgifterna du kommer att få är att handlägga tillståndsfrågor som rör tekniska anläggningar. En annan stor uppgift är att koordinera interna utbildningar.


Du kan

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning och vi ser gärna att du även har en eftergymnasial utbildning. Du har ett intresse för teknik och har arbetat 5 år inom relevanta områden. Det är meriterande om du arbetat vid myndighet, om du har erfarenhet av utbildningsfrågor och/eller inom teknikområdet. För rollen krävs att du har goda kunskaper i Office-paketet och det är meriterande om du har kunskaper i Jira. I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god problemlösande förmåga, tar tag i olösta problem, tar initiativ och driver dina uppgifter framåt. Du värdesätter att arbeta uthålligt mot dina mål och slutföra dina uppgifter på ett strukturerat och effektivt sätt. Du kommer i tjänsten ha många kontakter, och det är av vikt att du är tillmötesgående och visar genuint intresse av att hjälpa till med problem eller frågeställningar som når dig. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av information för att nyttja synergieffekterna som kan uppstå. Du förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt, anpassat till mottagaren både muntligt och skriftligt och du värderar att hålla andra informerade och hantera frågor på ett direkt och öppet sätt. Du tvekar inte att prata inför en grupp.    


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anna Karin Åqvist på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-26.
Ange referensnummer 3451/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Anna-Karin Åqvist

tfn: 010-557 46 00

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Teknikintresserad stabshandläggare