Skanska

Koncernarkitekt Skanska Sweden IT - Stockholm

Skanska Sweden IT är en helt integrerad organisation inom Skanska Sverige som erbjuder IT-tjänster och support inom Skanska i Sverige, i Norden och globalt. Vi är inne i en transformation för att säkerställa ett nära samarbete mellan IT och övriga verksamheter samtidigt som vi spelar en proaktiv roll i den dagliga verksamheten och driver transformation genom digitalisering. Vårt fokus är inte bara på vad vi gör idag, utan vi fokuserar på vad som är möjligt imorgon.

 

I gruppen Strategi & Entreprise Architecture inom CIO Office arbetar strateger och koncernarkitekter med att stötta Skanskas verksamheter i att tydliggöra riktning och mål för IT och digitalisering samt i analyser av vad det innebär för krav på förändring. Hos oss får du en roll där du verkligen har möjlighet att påverka vägval och stötta digitalisering på en strategisk nivå nära verksamheten.

 

Vad innebär jobbet som koncernarkitekt?

 

I detta jobb får du möjlighet att arbeta i gränslandet mellan IT och verksamhet i en entreprenöriell miljö. Vi söker en koncernarkitekt som är intresserad av att se och analysera arkitekturen som en helhet, men som har sin tyngdpunkt i applikationslagret.

 

I din roll förväntas du agera specialist i samarbeten med Skanskas verksamheter samt internt i gruppen för framför allt applikationslagret. Du bör vara intresserad av och kunnig inom antingen traditionell IT eller ny inbyggd teknik i slutprodukter, och allra helst vara kunnig inom båda områdena.

 

Du fungerar som en senior rådgivare och arbetar tätt med Skanskas verksamheter för att kunna ge proaktivt stöd i diskussioner och beslut gällande koncernarkitekturfrågor, t.ex. analys av applikationslandskapet, målarkitektur, integrationer, informationsbehov, gapanalyser, beroenden och risker. Du utvecklar strukturkapital och följer upp efterlevnad av arkitekturriktlinjer. Du genomför omvärldsbevakning och analyser inom ditt expertområde.

 

Är du rätt person för jobbet?

 

Vi söker dig som har universitetsexamen inom teknik/IT eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Certifiering inom koncernarkitektur är meriterande. Du har minst 10 års erfarenhet från arbete som koncernarkitekt i större komplexa organisationer med fokus på de tekniska lagren i arkitekturen, och med god insikt i de övriga lagren och analyser av helheten. Du är en förändringsledare som brinner för ny teknik och nya krav som kommer med digitaliseringen, både avseende traditionell kontors-IT, men även till exempel inbyggd teknik i slutprodukter. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Erfarenhet inom följande områden är önskvärd:

- AI, Machine learning, RPA, IoT och nya möjligheter och utmaningar som kommer med detta.

- Nätverk, Middleware och system

- Data och analysdriven IT-infrastruktur

- Modern integrationsarkitektur och integrationsplattformar

- Modellering och grafiska representationer (gärna i Aris)

 

Som person drivs du av att förstå bolagets olika verksamheter och att skapa nytta för dem. Du är analytisk, med förståelse och förmåga att se beroenden och övergripande flöden på en strategisk nivå. Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll med god förmåga att ta in och förmedla komplex information till intressenter. Om du stöter på något du inte redan kan, är du inte rädd för att fråga för att sedan nyfiket och målinriktat lära dig mer om det.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

 

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens hållbara samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas i din egen roll, eller mot nya arbetsuppgifter. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag, m.m.

 

Ansökan

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Philip, Gruppchef Strategy & EA 010-449 56 75 eller Annika Öhlund, Chefsarkitekt 010-448 00 62.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juni

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Koncernarkitekt Skanska Sweden IT - Stockholm