FRA

Systemutvecklare till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och serviceinriktad problemlösare för arbete med utveckling och förvaltning av våra IT-system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.Ditt uppdrag

I rollen som systemutvecklare på FRA kommer du att ha möjlighet att jobba med den senaste tekniken. Som utvecklare hör du till den tekniska avdelningen och uppdraget består huvudsakligen av systemutveckling och förvaltning av IT-system där du har ett nära samarbete med övriga i ditt team, användare och beställare av IT-systemen.


På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor inrikes och utrikes kan förekomma i tjänsten.Du kan

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom relevant område alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivet. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha arbetslivserfarenhet inom systemutveckling med Java. Erfarenhet av agila processer i någon form, till exempel Lean eller Scrum, ser vi som en självklarhet.  


Förutom Javakunskaper önskar vi viss kunskap om SQL. Meriterande är erfarenhet av Pentaho/data warehouse, mjukvaruarkitektur, data mining eller ramverk för webGUI (tex Angular). Erfarenhet från devOPS-team ser vi som ytterligare en fördel.  Vidare ska du kunna kommunicera flytande på svenska och engelska i såväl tal som i skrift.Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar stort ansvar för dina uppgifter och själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Du har lätt att anpassa dig efter förändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringarna. Du samarbetar effektivt med andra, ser vinsten av att dela med sig kunskaper och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du arbetar bra med komplexa frågor samt är serviceinriktad genom att ha en vilja och förmåga att leverera lösningar.Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 96. Fackliga företrädare nås på samma nummer.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-12-08.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 november

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemutvecklare till FRA