FRA

Registrator till Informationsförvaltningen på FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som är serviceinriktad och har ett sinne för ordning och reda. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en grupp som kontinuerligt arbetar med verksamhetsutveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som registrator ansvarar du i huvudsak för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring i enlighet med gällande regelverk och interna bestämmelser. En viktig arbetsuppgift är att tillsammans med övriga medarbetare stödja, informera och utbilda myndighetens medarbetare i dessa frågor. Tillsammans med övriga registratorer tar du ansvar för att utveckla och förvalta arbetet med registrering av myndighetens allmänna handlingar. I dina övriga arbetsuppgifter ingår även uppgifter som hanteringen av inkommande post/e-post, exemplarhantering och inventering av sekretessbelagda handlingar och att förbereda för arkivering av diarieförda handlingar. Tjänstgöring i myndighetens arkiv kan förekomma.

Framtida utmaningar i tjänsten kommer bland annat att innefatta deltagande i införandet av myndighetens nya ärende- och dokumenthanteringssystem, samt att ta fram utbildningsmaterial avseende systemet och hålla utbildning för myndighetens personal i detta.

Informationsförvaltningen håller öppet alla vardagar, inklusive klämdagar, då vi turas om att tjänstgöra. Gruppen sitter i ett öppet landskap med mottagningsdisk i samma rum.


Du kan
För tjänsten krävs att du har en eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av att arbeta som registrator, alternativt har du arbetat inom ett område relevant för tjänsten. Det är meriterande om du är diplomerad registrator eller har utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap på högskolenivå. Har du arbetat som registrator vid någon myndighet, särskilt inom försvarssektorn är även det meriterande.

Du har goda kunskaper om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet. Du ska även ha god datorvana och gärna erfarenhet av ärende- och dokumenthanteringssystem. Du behöver ha god svenska både i tal och i skrift.


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, serviceorienterad och ansvarstagande och du ser till att dina resultat håller hög kvalitet. Tjänsten kräver att du som person är uthållig samt har hög integritet. Det är också av stor vikt att du har förmågan att prioritera dina uppgifter på rätt sätt samt har god pedagogisk förmåga.

Du är professionell och tillmötesgående och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål. Du finner det lätt att samarbeta i olika team men kan också utföra dina arbetsuppgifter självständigt. För tjänsten är det även viktigt att du har ett långsiktigt engagemang kopplat till dina arbetsuppgifter samt klarar av perioder med tempoväxlingar avseende arbetsbelastning.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som registrator hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Marie Aronsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-09-29

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Marie Aronsson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 29 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 september

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Registrator till Informationsförvaltningen på FRA