FMV

Biträdande chefsingenjör ILS

Är du civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande relevant utbildning som t.ex. teknisk officer och har erfarenhet av att arbeta inom utveckling, drift eller vidmakthåll av flygsystem eller liknande tekniska system? Vill du arbeta inom ett kvalificerat program med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker

Arbetsuppgifter
Som biträdande chefsingenjör ILS inom Stridsflyg kommer du att jobba både i utvecklingsfaser samt med vidmakthållande av underhållssystemet. Dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med produktfrågor, kravnedbrytning samt kravuppföljning, underhållsberedning och driftssäkerhet. Du kommer att jobba med beredning och genomförande av verksamhet som t.ex. framtagning av tekniska- och ekonomiska underlag, upphandlingar samt leverans av utrustning och tjänster.

Vidare innebär uppgiften att leda och delta i systemarbete med den långsiktiga förmågeutvecklingen av JAS39. Arbetet innefattar hantering av uppkomna frågor som påverkar drift och underhållet i Flygvapnet och hos övriga kunder

Du kommer arbeta som del i ett team och inom projektet också driva egna tekniska utredningar. Utöver arbetet inom FMV kommer du också samverka med kunden, Försvarsmakten eller exportkund, och industri för att lösa uppgifterna.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad som högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. teknisk officer med erfarenhet av flygsystem. Du har erfarenhet från underhållssystem och logistikområdet.

Det är en fördel om du har erfarenhet av offentlig upphandling, riskhantering och kravhantering. Vi ser gärna att du har erfarenheter av flygsystem, kännedom om Försvarsmakten och FMV.

Du är strukturerad och initiativrik med en förmåga att självständigt lösa uppgifter samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad och har erfarenhet av att leda andra. Du kommunicerar tydligt, lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Som person är du självgående, ansvarstagande samt strukturerad. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och lösa uppkomna komplexa frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
På Stridsflygavdelningen driver vi projekt för vidmakthållande, export och utveckling av JAS 39 Gripen för både Försvarsmakten och exportkunders räkning. Med utgångspunkt från våra uppdragsgivares behov både leder vi och upphandlar utveckling, systemstöd och underhåll av Gripensystemet och dess ingående delar.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Filip Ingensson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Anna Nordström på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2023-06-08. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Biträdande chefsingenjör ILS