FRA

Kryptolog

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende? FRA söker nu en kryptolog till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar.

I din roll som kryptolog ingår du i en grupp som arbetar med kryptoverksamhetens stöd till signalunderrättelseverksamheten. Gruppen utvecklar och implementerar matematiska och kryptologiska metoder, analyserar kryptoimplementationer i programvara och hittar mönster i stora datamängder. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Som kryptolog hos oss kommer du att ha tillgång till omfattande beräkningsresurser från en rad olika datorplattformar samt till labb-miljö. Förutom samarbetet inom enheten så samverkar du även med andra kontor inom Cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.

På FRA har vi en stark sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan
Vi söker dig som har en doktorsexamen inom relevant område som t.ex. kryptologi, matematik, fysik, datateknik eller datalogi.  Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.  Du har goda kunskaper i programmering och har vana att arbeta i linuxmiljöer.

Programspråken vi använder är bl.a. Python, C och C++ tillsammans med ramverk för parallellbearbetning av data, exempelvis MPI. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kryptologi och IT-säkerhet och framförallt goda kunskaper i programmering. Har du dessutom kunskap om datorarkitektur och maskinnära programmering eller kryptografiska standarder och protokoll ser vi det som en tillgång. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift, kunskaper i ytterligare språk är meriterande.


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom du kommer att lösa komplexa problem så är det viktigt att du är analytisk och uthållig. Du är ansvarstagande och kommer med kreativa idéer och initiativ som främjar arbetet. Din förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter gör att du ser möjligheter i förändringar och fortsätter att arbeta konstruktivt även i mer pressade situationer. Du värdesätter kunskapsutbyte och har god förmåga att samarbeta. 


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 67. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-28.
Referensnummer 4180/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu


Sista ansökningsdag : Igår . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 november

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kryptolog