FRA

FRA söker handläggare för säkerhetsskyddsavtal

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren skyddshandläggare till säkerhetskontoret som kommer att arbeta med myndighetens säkerhetsprövningsprocess inom säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som handläggare inom SUA-området (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal) innebär det att du arbetar med att administrera och handlägga ärenden i vår SUA-process, inkluderat säkerhetsprövning kopplat till SUA vid myndigheten. Även ansvar och planering för kontroller i samband med upphandlingarna ingår. Det innebär många kontakter med beställare och leverantörer. Du kommer även arbeta med att utveckla processer och metoder inom området fortlöpande. Utbildning av bland annat chefer och medarbetare inom SUA-området ingår som en del av arbetet.


Du kan

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig med tidigare erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling. Eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet eller annan, för tjänsten, relevant utbildning eller erfarenhet är ett krav. Du har även utbildning eller tidigare erfarenhet av att handlägga avtal inom ramen för säkerhetsskyddad upphandling. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal såväl som skrift. Vi ser också att du har vana av att arbeta i och använda Officepaketet.

Det är även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet från ett eller flera av områdena:
• Erfarenhet av operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet eller annan statlig verksamhet
• Kunskaper om Säkerhetsskyddslagstiftning samt Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst
• Tidigare erfarenhet av upphandling
• Genomfört internkontroller
• Erfarenhet av att göra säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplaner samt generell erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete i övrigt
• Deltagit i utveckling av IT-stöd för handläggning av ärenden


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet samtidigt som du är utåtriktad och bra på att skapa och underhålla dina kontakter. Samarbete är en naturlig del av ditt arbetssätt för att främja gemensamma mål och nå resultat. Du har förmågan att arbeta strukturerat och driva processer framåt samtidigt som du har hög kvalitetsmedvetenhet i arbetet. För att lyckas i är du tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation och ser till att budskap når fram på bästa sätt. Du är en problemlösare som tar fram hållbara, effektiva och genomförbara lösningar. Vi förväntar oss att du själv ser vad som behöver göras och tar tag i det samtidigt som du förblir lugn och klarar av att prioritera, även när det är mycket att göra.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson och/ eller Sten-Ove Engström på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-10.
Ange referensnummer 3592/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-07-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 10 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker handläggare för säkerhetsskyddsavtal