FRA

FRA söker Analytiker till Cyberförsvaret

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter– för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som analytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet vars uppgift är att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade cyberangrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige. Arbetet som analytiker på FRA består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp som är riktade mot Sverige. Vår rapportering om deras tillvägagångssätt och motiv kan vara avgörande för FRA:s uppdragsgivare.

Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.


Du kan
Vi söker dig som har en akademisk examen inom data, IT, teknik eller matematik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Har du studerat eller arbetat med it-forensik, nätverksövervakning eller incidenthantering ser vi det som meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att analysera nätverkskommunikation t.ex. genom arbete i en SOC eller med hjälp av verktyg som Wireshark, Zeek, Snort, Moloch eller liknande.

Det är även positivt om du har kunskap av att hitta mönster och samband i datamängder och problemlösning relaterade till IT-säkerhet, exempelvis CTF, reverse engineering och kryptologi. Har du ett intresse av hur IT-angrepp går till är även det meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Du som vill utmana dig och testa dina kunskaper får gärna gå in på challenge.fra.se och lösa någon av de utmaningar som finns där. Bifoga sedan dina framsteg eller ditt tillvägagångssätt tillsammans med din ansökan, även om du inte når hela vägen. Du kan även maila till jan.berg@fra.se.


Du är
Du samarbetar bra med andra, är tillmötesgående och delar gärna med dig av dina kunskaper. Som person är du ansvarstagande och lägger gärna tid och engagemang på att lösa dina uppdrag. Arbetet ställer höga krav på god struktur samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är en nyfiken problemlösare som arbetar bra med komplexa frågor, är noggrann och i vissa fall krävs en viss uthållighet. Verksamheten ställer även stora krav på integritet och omdöme.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-11-08.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-11-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Jan Berg
tfn: +46 84714600

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 oktober

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker Analytiker till Cyberförsvaret