FRA

Enhetschef till den tekniska avdelningen

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till en av enheterna på vår tekniska avdelning. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Vi ny- och vidareutvecklar system samt hanterar drift och förvaltning. Nu söker vi en chef till en av våra enheter med inriktning mot system för bearbetning och analys med särskilt ansvar inom beräkningsplattformar. Enheten består av omkring 15 medarbetare. Enheten ansvarar för både teknisk utveckling och drift.

Som enhetschef ansvarar du för att leda enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du har ett nära samarbete med tekniska strateger och leveransledare samt med övriga enhetschefer i verksamhets- och personalfrågor. Du ingår i kontorets ledningsgrupp och förväntas aktivt delta i verksamhetsutvecklingen för kontoret och avdelningen.

Du utvecklar och motiverar dina medarbetare samt säkerställer att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens behov på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljning, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen.

Du är ansvarig för tekniska leveranser av system och tjänster inom din enhet samt leder arbetet med förvaltning och viss drift av system och tjänster. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt utgör också en del av ansvaret. Vi håller på att genomföra ett förändringsarbete som baseras på DevOps och agila metoder – och du kommer att ansvara för att införa det nya arbetssättet på din enhet tillsammans med dina medarbetare.

Som enhetschef rapporterar du till kontorschefen för Global Inhämtning och Bearbetning.
Resor i tjänsten kan förekomma.


Du kan 
  
Vi ser att du har en akademisk examen, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet, kombinerat med erfarenhet av arbetsledning och personalansvar. Vi ser också att du har goda kunskaper om systemutveckling, gärna med agila metoder. Det är meriterande med erfarenhet av förvaltning och drift med DevOps som arbetssätt. Det är även en fördel om du har haft ekonomiskt ansvar, arbetat med projektledning och arkitektur eller systemdesign. Vidare är det positivt om du har erfarenhet från arbete med IT-säkerhet eller underrättelsetjänst. Om du tidigare har arbetat med beräkningsplattformar (High Performance Computing) är det en tillgång men inte ett krav.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi ser att du är en person som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt, du ser till att resultat håller hög kvalitet och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010 557 4493. Fackliga företrädare nås på nummer 010 557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se 
senast 2022-10-09
Ange referensnummer 4054/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-09

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 september

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef till den tekniska avdelningen