FOI

Flera tekniker till verkstad och skjutfältservice

Vill du få möjlighet att med din expertis inom verkstads- eller anläggningstekniskt arbete bidra till forskning som tar avstamp i verkliga och aktuella behov. Du kommer att jobba i utvecklingens framkant på en arbetsplats där inget uppdrag är det andra likt.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Som tekniker vid sektionen för verkstad och skjutfältservice kommer du, beroende på vilken utbildning, kunskap och erfarenhet du har med dig till oss, bland annat att arbeta med framtagning och tillverkning av försöksobjekt i olika material och stöd vid fältförsök med explosiva varor på land och till sjöss.

Att arbeta som tekniker hos oss innebär att du är en lagspelare som tillsammans med övriga medarbetare i sektionen skapar förutsättningar för att bedriva samhällsviktig forskning. I praktiken betyder detta att du kommer att arbeta både självständigt och i grupp med bearbetning av exempelvis metaller genom svarvning, fräsning och svetsning eller tillverkning och montering av försöksuppställningar i trä och metall. För att lyckas med detta finns förutom kunniga och kompetenta kollegor en välutrustad verkstad, snickeri, specialfordon och utrustning som möter de behov som finns på ett skjutfält.

Huvuddelen av arbetstiden kommer att vara i FOI:s lokaler och försöksanläggning vid Grindsjön söder om Stockholm. Utomhusarbete och enstaka resor kommer att vara återkommande inslag i det vardagliga arbetet.

Arbetet är kreativt och utmanande och det finns stor möjlighet att som individ utveckla både sin bredd- och specialistkunskap inom flera områden. Detta kan komma att ske både inom ramen för det dagliga arbetet och i form av individuellt anpassad kompetensutveckling utifrån dina och organisationens behov. 

Om sektionen
Du kommer att ingå i den från årsskiftet nybildade sektionen för verkstad och skjutfältservice som tillhör avdelningen 
Vapen, skydd och säkerhet. Sektionen arbetar bland annat med att tillverka försöksobjekt, bygga försöksriggar och stötta den experimentella verksamheten inom och utanför FOI verksamhetsort Grindsjön. Verksamheten bedrivs både i verkstads- och snickerilokaler men även i fält och till sjöss.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:
• Verkstadsteknisk utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå,
• Anläggningsteknisk utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå, eller annan utbildning som av FOI bedöms motsvarande.
• Erfarenhet av att jobba i prototypverkstad, eller motsvarande,
• Erfarenhet av att jobba inom bygg och anläggningsbranschen, eller motsvarande.
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av CNC-styrda fräs- och svarvmaskiner, med programvaror som ex. Gibbs, Siemens shop turn, Inventor, etc.
• Plåtberedning och konstruktionssvetsning
• Formella utbildningar som är relevanta för tjänsten ex. truckkort, hjullastarutbildning, utbildning inom gjutning av betong, etc.
• Högre körkortsbehörigheter
• Tidigare erfarenhet från forskningsstödjande verksamhet

Som person är du flexibel, initiativtagande och strukturerad med god samarbetsförmåga. Du är nyfiken och har en mycket god praktisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 april 2024!

Arbetsprov för att verifiera praktiska färdigheter som uppges i CV kommer att genomföras under anställningsprocessen.

Ansökningar hanteras löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 21 april 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf. Sektionschef Magnus Isberg. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-203

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-04-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Grindsjö

Kontaktpersoner:
Magnus Isberg

mob: +46 0723558805

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Flera tekniker till verkstad och skjutfältservice