FRA

Enhetschef till avdelningen för cyberverksamhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en enhetschef till vår avdelning för cyberverksamhet till en enhet med fokus på cyberhot. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en unik och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som enhetschef hör du i det här fallet till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Din enhet ligger på kontoret för Cybersäkerhet. Kontoret bedriver verksamhet med både utåtriktat informationssäkerhetsarbete och arbete med signalspaning mot cyberhot.

I rollen som enhetschef har du ansvar för enheten avseende personal, budget och arbetsmiljö, inklusive arbetsledning, planering, uppföljning, regelverk och kompetensutveckling. Som enhetschef ingår även ett verksamhetsansvar vad gäller produktion, utveckling och samverkan med externa parter. Du kommer ha ett tätt samarbete med kontorets ledningsgrupp kring koordinering och verksamhetens långsiktiga strategiska inriktning. Tillsammans med dina chefskollegor är du med och driver och utvecklar FRA:s roll inom svensk cybersäkerhet och cyberförsvar.

Tjänsten innefattar ett stort kontaktnät med såväl uppdragsgivare samt vad gäller samverkan med både nationella och internationella samverkanspartners. Resor i tjänsten förekommer både inom och utom landet. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan

Vi söker dig som har erfarenhet av arbetsledning, antingen genom arbetsledning och/eller genom chefskap. Har du erfarenhet av personalansvar är det meriterande. Du har även erfarenhet av att ha representerat din arbetsgivare i relation till uppdragsgivare/kunder och samarbetsparter. Har du erfarenhet från underrättelsearbete och/eller verksamhet inom cyberhot eller liknande är det meriterande. Hos oss är din arbetslivserfarenhet viktigare än formell utbildning men om du har akademisk utbildning inom data/IT eller angränsande områden ser vi det som meriterande. För rollen krävs goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ och har god förmåga att lyssna och värdesätter verksamhetens eller våra uppdragsgivares feedback för att kunna förbättra vår verksamhet och våra leveranser. Du tar våra och våra uppdragsgivares behov i beaktning när beslut ska fattas. Då rollen innefattar ett stort kontaktnät är det av vikt att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att etablera och upprätthålla goda kontakter och ser värdet i att dela med sig av information för att nå önskade resultat. På ett tydligt sätt kan du ta fram både kort- och långsiktiga planer och kan följa upp hur arbetet mot målen efterlevs. Vi söker dig som tack vare din planeringsförmåga samtidigt kan vara flexibel och snabbt anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du förblir positiv och kan fortsätta arbeta konstruktivt även vid mer pressande situationer. 


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 91. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-09.
Ange referensnummer 3833/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 


Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-09

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 september

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef till avdelningen för cyberverksamhet