FRA

Data Scientist till Svensk Underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker tekniska underrättelseanalytiker med särskild fokus på dataanalys som vill vara med och utveckla metoder, prototyper och tekniska lösningar i vårt arbete med att producera underrättelser. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som teknisk analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

I den här rollen får du möjlighet att använda och utveckla dina kunskaper i dataanalys för lösa komplexa problem och effektivisera många olika delar av verksamheten från inhämtning till underrättelserapportering. Du samverkar med andra tekniska underrättelseanalytiker och analytiker med specifika ämneskunskaper inom ett underrättelseområde, men också med systemutvecklare för att ta prototyper till produktion.

I rollen som teknisk analytiker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att medverka i underrättelseproduktionen genom att;

• Bearbeta och analysera data samt hitta nya insteg som i slutändan leder till bättre underrättelser
• Utveckla nya metoder och verktyg för dataanalys
• Utveckla prototyper t.ex. för att visualisera viktig data från stora mängder med komplicerad information.

Resor inrikes och utrikes förekommer som en del av uppdraget. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt vid att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Erfarenhet av analysarbete och att hantera stora och komplexa datamängder
• Akademisk examen inom IT, matematik, data science eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete
• Erfarenhet av vedertagna verktyg och bibliotek för dataanalys, tex. Python, Pandas.
• Goda kunskaper i Windows och/eller Linux
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av maskininlärning och artificiell intelligens, tex. med bibliotek som TensorFlow, pyTorch
• Erfarenhet av big-data och teknologier som Hadoop, Spark
• Erfarenhet av container-teknologier som Docker, Podman, Kubernetes
• Fördjupade kunskaper inom datakommunikation (IP) och nätverk
• Arbetat med metodutveckling
• Arbetat inom underrättelsetjänst
• Intresse för utrikes- och säkerhetspolitik
• Kunskaper i ryska, kinesiska eller arabiska

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god problemlösande förmåga, är noggrann och sätter verksamhetens behov i fokus. Vi söker dig som värdesätter att leverera slutprodukter i rätt tid och på ett effektivt sätt. Du kommer agera som spindeln i nätet, har god samarbetsförmåga och delar med dig av kunskap och information. Du är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift. Att etablera nya och upprätthålla redan befintliga kontakter är något du kan och du bemöter andra på ett öppet sätt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-18.
Referensnummer 3392/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-18

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 18 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Data Scientist till Svensk Underrättelsetjänst