FRA

Administratör inom HR och rekrytering

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som är i början av din HR karriär, kanske har arbetat några år och vill utvecklas vidare inom HR området. Du vill utvecklas tillsammans med kollegor och vill använda din dyrbara tid och kunskap till att göra Sverige säkrare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som HR-administratör hör du till HR-kontoret, vilket innefattar flera funktioner som tillsammans handhar myndighetens alla personalrelaterade frågor. HR-kontoret består av en dynamisk grupp drivande och engagerade medarbetare som har många olika expertkompetenser inom HR-området. Vårt arbete bygger på ett nära samarbete och där vi lär och har roligt tillsammans.

Som HR-administratör kommer du att ha en operativ och administrativ roll där du framförallt stödjer våra HR-specialister och Urvalspsykologer med administration och andra förekommande arbetsuppgifter inom HR och rekrytering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bl.a att:

• Hantera externa och interna frågor som kommer per e-post
• Hantera fysisk post
• Administrera rekryteringsbeslut
• Planera rekryteringar
• Arkivera rekryteringsbeslut
• Hantera urvaltester
• Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR

Du kan

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning gärna inom HR/personal eller annan relevant inriktning, alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper i Office-paketet
• Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Arbetat med administrativa arbetsuppgifter
• Erfarenhet av rekryteringsadministrativt arbete
• Erfarenhet från statlig verksamhet

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker tjänsten är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter verksamhetens behov. Som person är du ansvarstagande, självgående och duktig på att prioritera och hantera arbetsuppgifter som kommer till dig. Du har dessutom en administrativ förmåga för att arbeta effektivt och strukturerat och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker. Du är även noggrann och har stor kvalitetsmedvetenhet där du lägger vikt vid att leverera resultat som håller hög kvalitet. Rätt person för tjänsten är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och samarbetar effektivt med andra. Du är prestigelös och att hjälpa och stötta andra känns naturlig för dig.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4854. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-09.
Referensnummer 3440/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-06-09

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 9 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : HR & Organisation Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Administratör inom HR och rekrytering