FOI

Mjukvaruutvecklare Flygsimulator

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares ökande behov för Sveriges säkerhet.

Hur kan utveckling av flygsimulatorer bidra till att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Om den frågan väcker din nyfikenhet och ditt engagemang kanske du kan bli vår nya kollega. Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) drivs i FOI:s regi. Vi utvecklar en världsledande simuleringsanläggning för luftstrid som används av bland annat svenska flygvapnets piloter för utbildning, träning och taktikstudier.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i ett team av mjukvaruutvecklare som ansvarar för att utveckla och underhålla en komplex simulatoranläggning. Teamet arbetar med hela kedjan från design av mjukvaruarkitektur, framtagning av grafiska gränssnitt, till implementation och testning. All utveckling sker i moderna språk som C++, Java och Python. 

Har du den kompetensprofil vi behöver

Du har en högskoleutbildning inom datateknik, datavetenskap, fysik eller motsvarande som vi bedömer relevant. Vidare har du minst 3 års erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling i C++. Erfarenhet av programmeringsspråken Python och Java är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en agil utvecklingsmiljö där man tillämpar CI/CD. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en trygg och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och arbetar bra med problemlösning i komplexa frågor. Du har även lätt för att anpassa dig till olika situationer såväl i samarbete med kollegor som i diskussion om lösningar direkt med kunder.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten FLSC som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Stefan Ungerth. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Stefan Ungerth

tfn: 08-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 24 timmar . Arbetsort : Kista . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Mjukvaruutvecklare Flygsimulator