FOI

Laboratorieingenjör inom kemisk och termisk analys

Vi söker dig som vill arbeta med kvalitetskontroll av framförallt krut men även andra energetiska material. Enheten för Explosivämnen och ammunitionssäkerhet vid FOI söker dig som vill jobba i vårt laboratorium med kemiska och kalorimetriska metoder. Du kommer främst att arbeta inom området ammunitionssäkerhet men vi ser att du på sikt även kan stötta andra forskningsprojekt, rörande energetiska material, med laboratorieanalyser.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss? 
Dina uppgifter består i att förbereda, provupparbeta och utföra kemisk och termisk analys av krut och i förekommande fall även andra energetiska material (exempelvis sprängämnen, tändämnen eller andra reaktiva material) med hjälp av kromatografiska och kalorimetriska metoder. Vi tror att du på sikt även kan komma att använda andra metoder. Avdelningen förfogar över en stor mängd instrument för undersökning av energetiska material, från spårmängdsanalys till bulkanalys.


Du kommer i mån av tid även stötta andra forskningsprojekt med dina laboratoriekunskaper och ibland bedriva utredande arbete där du med hjälp av tillgänglig data sammanställer vad ett prov egentligen innehåller.
Arbetet bedrivs i projektform och rapporteras skriftligt och muntligt för våra uppdragsgivare. Vi ställer höga krav på noggrannhet och förmåga att dokumentera då resultaten måste vara spårbara i många år framöver. Dokumentation sker både skriftligt och genom inmatning i databas.
Vi arbetar både nationellt och internationellt så goda kunskaper av engelska och svenska i både tal och skrift, så som presentationer och teknisk rapportskrivning, är ett krav.


Har du den kompetensprofil vi behöver? 
Du har treårig högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot kemisk analysteknik.
• Du har erfarenhet av laboratoriearbete.
• Du har goda kunskaper i engelska och svenska, både muntligen och skriftligen.
• Erfarenhet av kromatografiska och kalorimetriska metoder är meriterande

Du behöver också ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet är något vi förväntar oss av dig samt att du har förmåga att driva ditt eget arbete framåt mot leverans till uppdragsgivare.  


Vad erbjuder vi dig? 

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månader provanställning. 

Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 februari. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Carina Eldsäter. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten. 
Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. 
 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-02-13

Tillträde:
Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholms län - Grindsjön

Kontaktpersoner:
Carina Eldsäter

tfn: +46 0855503000

Hanna Ellis

tfn: +46 0855503000

Janis Ritums

tfn: +46 855503000

Magnus Lindström

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 13 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Laboratorieingenjör inom kemisk och termisk analys