FOI

Forskare med inriktning mot marin elektrokemi

Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Tillsammans med oss på FOI kan du bidra till att öka kunskapen om hur marin elektromagnetik kan användas inom försvars- och säkerhetsområdet. Kanske är du vår nästa medarbetare!


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att arbeta i en grupp som huvudsakligen arbetar med forskning och utveckling inom marin elektromagnetik. Gruppen tar fram modeller och tekniker för prediktion, reduktion, utbredning och analys av undervattenssignaturer samt detektion, lokalisering och klassificering av signaler från undervattenssensorsystem. Vi stödjer Försvarsmakten och Försvarets materielverk i arbetet med att förbättra dagens och utveckla morgondagens system för mätning och analys av undervattenssignaturer, undervattensspaning och undervattenskommunikation, samt bistår vid utveckling av taktik och utbildning av förband. Verksamheten bedrivs i projektform där såväl självständigt arbete som samarbete i grupp förekommer. Vi deltar i laboratorieverksamhet och under prov och försök i fält. Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer, och såväl kortare som längre resor förekommer. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Kista men även inom övriga Sverige samt hos våra utländska partners.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har högre teoretisk utbildning vid universitet eller högskola motsvarande teknisk kemi, kemiteknik, kemiteknik med fysik, teknisk fysik eller elektroteknik. Du skall ha teoretisk och experimentell erfarenhet inom elektrokemi eller korrosion. Forskarutbildning inom området samt erfarenhet av arbete inom teoretisk elektroteknik och elektromagnetisk fältteori är meriterande. Vidare skall du ha vana från programmering och analys av data från experiment.

Vi ser att du har ett drivande sätt och kunna ta, och agera efter, egna initiativ och idéer samt ha god förmåga att omsätta dina idéer i praktiska lösningar. Som person är du mål- och resultatorienterad samt har problemlösande analysförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Vidare har du lätt för att knyta kontakter och samarbeta i grupp såväl som med enskilda arbetsuppgifter.

Det är meriterande att du har körkort minst behörighet B.


Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Undervattensteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 november!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund eller enhetschef Alex Cederholm.Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Alex Cederholm


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 oktober

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare med inriktning mot marin elektrokemi