FOI

Forskare inom signalbehandling för radar

Vill du göra skillnad och utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Är du kreativ och vill arbeta med tillämpad forskning i samarbete med andra experter?
Då har du nu chansen att bidra till FOI:s forskning och utveckling inom radarsystem.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu dig som vill arbeta med avancerad signalbehandling för radarsystem. Du utvecklar din expertis genom att arbeta i våra tillämpade forskningsprojekt med målet att vara en nationell expert inom dina områden.

Du kommer att arbeta med utveckling, implementering och utvärdering av metoder för signalbehandling av radardata. Ditt fokus kommer att vara på signalbehandling för passiv och multistatisk radar samt SAR. I arbetsuppgifterna ingår bland annat identifiering av relevanta frågeställningar, skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare samt vetenskaplig publicering i varierande omfattning. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på teoretiskt utvecklingsarbete, men innehåller även praktiska moment t.ex. vid fältmätningar med radarsystem eller programvaruutveckling. Du förväntas att självständigt kunna utföra analys av olika former av radardata från experimentella radarsystem. Du kan även komma att delta i arbete med ansökningar till forskningsfinansiärer.

Som del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Genom att arbeta i olika forskningsprojekt lär du dig nya saker i teknikens framkant och utvecklas i din yrkesroll. Med din egen forskningsbakgrund kan du också självständigt utvecklas inom din inriktning genom t.ex. självstudier och aktivt deltagande i studiecirklar. Du kan på sikt även få andra arbetsuppgifter som innebär projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig med en forskarutbildning med inriktning mot signalbehandling för radarsystem. Du bör ha ett stort intresse för teknik.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du behöver vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga samt kan kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping, läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html . Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner, läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 22 maj 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Lantz

tfn: +46 013-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare inom signalbehandling för radar