FOI

Civilingenjör med intresse för verkansvärdering

Hur bedömer och bemöter vi sårbarheter i vårt samhälle då vi utsätts för användande av vapen och explosivämnen, oavsett om det rör sig om grov organiserad brottlighet, terrorism eller väpnat angrepp?
Vilka risker utsätts tredje man för i dessa sammanhang och hur skall vi bäst skydda oss?
Vill du använda din tekniska förståelse till att stärka samhällets säkerhet och Sveriges försvarsförmåga i fred, kris och krig? 
Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!
 

Om tjänsten 

Verkansvärdering är en multidisciplinär utmaning med stor variation i arbetsuppgifterna där du har nytta av bred teknisk kompetens och en god förmåga att samarbeta med andra experter.

Som civilingenjör inom verkan, skydd och säkerhet kommer du att ha till uppgift att utifrån helhetsperspektiv och problemanalys identifiera, tillämpa eller utveckla underlag, modeller och metoder för att förstå vapeninsatsers effekt mot olika målobjekt.
Du kommer också att skapa underlag till värderings- och simuleringsverktyg i form av situationsbeskrivningar och tekniska beskrivningar av målobjekt, ammunition och vapen.
Du kan komma att jobba med frågor av både civil och militär natur men alltid med syftet att stärka samhällets säkerhet och Sveriges försvarsförmåga.

I rollen kommer du att samverka direkt med våra uppdragsgivare och samarbeta med såväl nationella som internationella experter för att tillsammans lösa komplexa problem och frågeställningar.

Placeringsort är Grindsjön några mil söder om Stockholm. Resor i tjänsten ingår. Innehav av körkort (behörighet B) är en fördel i tjänsten.

Om enheten 

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. Du kommer att ingå i enheten Verkansvärdering och civil sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet.

Enheten Verkansvärdering och civil sårbarhet genomför både detaljerade analyser och grövre övergripande bedömningar, ofta med egenutvecklade och/eller anpassade modeller och metoder. Vi besvarar civilt fokuserade frågeställningar om risk, sårbarhet och skyddsåtgärder, både i kontexten grov organiserad brottlighet och terrorism och till stöd för planering inför höjd beredskap och krig. Vi har också en betydande verksamhet kring rent militära frågeställningar om vapenverkan i olika tekniska plattformar i samband med väpnad strid.

Vi jobbar ofta med tillämpade frågeställningar från olika uppdragsgivare; Försvarsmakten, Försvarets materielverk, Polisen, Säkerhetspolisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi söker dig som har:
• civilingenjörs- eller masterexamen inom teknisk fysik, farkostteknik, maskinteknik, konstruktionsteknik, anläggningsteknik, eller annan inriktning som vi bedömer likvärdig
• erfarenhet av att arbeta med minst ett programmeringsspråk eller -verktyg, till exempel MatLab, Python, C++, C#, Java eller ADA.

Det är meriterande om du har:
• doktorsexamen inom en disciplin som vi bedömer relevant
• dokumenterad erfarenhet som gett kännedom om en eller flera försvarsdomäner
• dokumenterad erfarenhet av taktiskt-tekniskt arbete involverande militära plattformar från system till komponentnivå
• vana att använda något CAD-verktyg

Som person samarbetar och kommunicerar du väl med kollegor, uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga och kan arbeta strukturerat Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 12 april!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-141

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-04-12

Tillträde:
enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Grindsjön

Kontaktpersoner:
Anna Pettersson

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Civilingenjör med intresse för verkansvärdering