FOI

Beräkningsfysiker

Vill du vara med att forma framtidens framdrivningssystem, undersöka signaturer från raketer, simulera hypersoniska motorer eller beräkna innerballistik i artilleri? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten 
I rollen som beräkningsfysiker kommer du att ingå i en forskargrupp som använder kvalificerade strömningsmekaniska beräkningsmetoder och kemimodeller men även andra enklare metoder för att undersöka reaktiva strömningsmekaniska och multidisciplinära fysikproblem. Arbetsuppgifterna inkluderar alla aspekter av reaktiv strömningsmekanisk problemlösning, från nätgenerering och strömningsmekaniska simuleringar till resultatanalyser och rapportering. Metod- och modell-utveckling ingår i arbetsuppgifterna och projekten utförs i nära samarbete med experimentell verksamhet. Den nära kopplingen med experimentell verksamhet leder till att våra simuleringar kan jämföras mot riktiga data och du som beräkningsfysiker får en direkt möjlighet att vara  med och påverka den experimentella designen så att de data vi samlar in är de data som behövs för beräkningarna.

Om enheten 
FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. Du kommer att ingå i enheten Utskjutning och framdrivning som tillhör avdelningen 
Vapen, skydd och säkerhet

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi söker dig som är:
• Civilingenjör (eller motsvarande) eller disputerad forskare med stort intresse av problemlösning och strömningsberäkningar.

Det är viktigt att du har kunskap om, numerisk analys och programmering. Förutom teoretiskt kunnande och ingenjörsmässighet lägger vi även stor vikt vid att du kan presentera och uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är:
• Tidigare erfarenhet av multidisciplinära fysikproblem, kunskap inom förbränningsfysik, kompressibel strömning, termodynamik, detonationsfysik, samt kunskap om programvarorna OpenFOAM och Paraview. 
• Erfarenhet av turbulensmodeller

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara självgående, initiativtagande, strukturerad och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://foi.se/jobba-hos-oss.html  

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2024-04-15!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-181

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-04-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Grindsjön

Kontaktpersoner:
Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 mars

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Beräkningsfysiker