FMV

Vill du vara med och leda vår produktion för ett starkare försvar?

Vi söker en erfaren och utvecklingsinriktad chef för Ledningsstaben

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. 

Vi befinner oss just nu i en tid av tillväxt. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver viktigare än någonsin. Som FMV:s chef för Ledningsstaben kommer du att ha en central roll i vårt tillväxt- och utvecklingsarbete. 


Arbetsuppgifter

Med en omsättning på 19,8 mdkr (2020), en orderstock på 83 mdkr och cirka 2 000 kontrakt med svenska och internationella leverantörer per år, hanterar FMV en omfattande ekonomi. FMV:s verksamhet ska bedrivas med god kontroll över ekonomi, tillgångar och medelsförvaltning. 

I denna verksamhet spelar Ledningsstaben en central roll som ansvarig för verksamhetsövergripande styrning, planering, teknisk ledning och uppföljning av produktionen samt systemledning, verksamhetsutveckling, omvärldsbevakning och administrativt stöd till verksledningen. 

Ledningsstab ansvarar även för att samordna, bereda, prioritera och föreslå styrelsens och GD:s/ÖD:s ställningstaganden och beslut inom ramen för sitt sakområde samt utarbeta styrande dokument av myndighetsövergripande betydelse. 

Koordineringen av verksamheten innebär många kontaktytor internt och externt där samarbetet med Försvarsmakten är central. Ledningsstaben har en nära samverkan med samtliga verksamhetsområden inom FMV samt en nära samverkan med Ekonomistaben avseende ekonomiska styrnings-, planerings- och uppföljningsfrågor.

Ledningsstaben är idag uppdelad i tre avdelningar med underliggande enheter – Ledningsstöd, Produktionsledning och Systemledning. På Systemledningen återfinns även FMV:s Tekniska Direktör. I Ledningsstaben jobbar totalt 80-talet engagerade och kunniga medarbetare. 

Tillväxten på försvarsområdet medför förändrade krav och behov i verksamheten som du som chef för Ledningsstaben ansvarar för att möta. I rollen är det viktigt att fortsatt utveckla en tydlighet i hur verksamheten ska koordineras på mest effektiva sätt internt och externt samt skapa möjligheter till ett gott och dynamiskt samarbete med och mellan myndighetens olika verksamheter och Försvarsmakten. du rapporterar direkt till generaldirektören och sitter med i FMV:s strategiska ledningsgrupp.
 


Vi söker dig som

Du har gedigen ledarerfarenhet från en komplex organisation och har arbetat med arbetsuppgifter som motsvarar det breda uppdrag som chef för Ledningsstab innebär. 

Du har erfarenhet av stora ekonomiska flöden, projektekonomi, koncernekonomi eller motsvarande samt styrning av statlig verksamhet. 

Du har tidigare lett statlig eller offentlig verksamhet och har suttit i en strategisk ledningsgrupp. Du har också arbetat med verksamhetsutveckling och förändringsuppdrag i en komplex miljö. 

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap från Försvarsmakten i en ledande roll. Det är också meriterande om du har arbetat i, eller samarbetat nära med Regeringskansliet. 

Då uppdraget som chef för Ledningsstaben innebär ansvar för en stor och komplex verksamhet med många svåra ställningstaganden, ställer det höga krav på gott omdöme, hög integritet, mod, god prioriterings- och samarbetsförmåga samt en mycket god beslutsförmåga. 

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha fokus på progress, förmåga att sätta in skeenden i större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. Du har en god förmåga att delegera uppgifter till dina medarbetare inom ditt ansvarsområde. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Stefan Hållander], OFR/S [Ove Hellgren], OFR/O [Gunnar Hansen] och SEKO Peter Andersson]. Alla nås via FMV:s växel, 08-782 40 00.

I denna rekrytering samarbetar FMV med Jefferson Wells. Vid frågor, välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius, 072-537 50 11 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, 070-377 53 52. 

Sista ansökningsdag är 2022-01-31 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Vill du vara med och leda vår produktion för ett starkare försvar?