FMV

Verksamhetsarkitekt

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Ledningsstaben ansvarar för verksamhetsövergripande styrning, planering, uppföljning, strategiskt arbete, verksamhetsutveckling samt administrativt stöd till verksledningen på FMV. Enheten Verksamhetsutveckling och strategi är en av två enheter inom avdelningen Ledningsstöd på Ledningsstaben. Enheten Verksamhetsutveckling och strategi ansvarar bland annat för myndighetens förvaltningsmodell för verksamhetsutveckling och IT. FMV:s förvaltningsmodell grundar sig på PM3-modellen och FMV:s IT-landskap består av ett antal implementerade standardplattformar som är indelade i olika förvaltningsområden som styrs av produktägare.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt kommer du att vara ansvarig för att utveckla och implementera FMV:s IT-förvaltningsmodell som grundar sig på PM3-modellen. Du kommer att agera som en brygga mellan organisationens struktur och behov och IT-behovet. Arbetsuppgifterna inkluderar att samordna arbetet med förvaltningsområdena utifrån PM3-modellen och säkerställa att verksamhetsutveckling och IT-utveckling genomförs gemensamt för att följa de implementations principer som fastslagits, d.v.s. säkerhet, användarvänlighet, verksamhetsstyrande och standard. Du kommer även att bistå i arbetet med myndighetsövergripande verksamhetsutveckling som bedrivs inom enheten.

Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot IT, eller har för området annan relevant akademisk utbildning. Det är meriterande om du också har en projektledarutbildning eller har inhämtad motsvarande kunskap på annat sätt.

Du har några års erfarenhet av systemförvaltning och förvaltningsstyrning ur ett verksamhetsperspektiv och gärna med kunskap inom PM3-modellen. Det är en förutsättning att du som söker har god kommunikativ förmåga och kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är således ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt med underlydande projektmedlemmar. Vidare är det värdefullt om du även har erfarenhet av verksamhetsutveckling med digitalisering. Om du har kunskaper gällande FMV:s arbetssätt och organisation kommer dessa kunskaper att komma nytta.

Vi söker dig som styrs av mål- och resultattänkande principer och som trivs i att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta med andra och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Vi tror också att du som söker har ett strategiskt och brett perspektiv på frågor och att du ser en fördel i att planera, organisera och prioritera arbetet på ett strategiskt och självständigt sätt för att nå förväntade resultat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna process.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Tarza Salah på telefon

08-782 51 95. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekrytare: Marcus Berg 073 684 70 97 eller Anna Roslin 073 684 77 43

Sista ansökningsdag är 2022-08-28 
Välkommen med din ansökan!
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Verksamhetsarkitekt