FMV

Utvecklare ServiceNow

Är du en erfaren ServiceNow utvecklare med egenskaper för att agera som lösningsarkitekt och som har erfarenhet inom systemförvaltning av ServiceNow? Är du strukturerad och har förmåga att se helheten i arbetet? Vill du bidra med din kompetens i en verksamhet som förändras och utvecklas? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som utvecklare ServiceNow kommer du vara med och utveckla, designa och implementera lösningar som möter verksamhetens behov och som skapar värde för våra användare.

Som utvecklare tänker vi att du samtidigt inte är obekväm med att axla rollen som arkitekt. Du kommer vara med och utveckla, designa och ansvara för den tekniska arkitekturen i samverkan med lösningsarkitekter inom närliggande områden. Du kommer med andra ord både jobba med traditionell utveckling samt agera som arkitekt inom ServiceNow-plattformen. Vi tänker inledningsvis en mix mellan löningsarkitekt och mjukvaruarkitekt enligt IASA standard. Du kommer både arbeta nära det teknikstöd som används av verksamheten och arbeta och agera mellan verksamheten och det teknikstöd som stöttar verksamheten.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor inom Sverige kan förekomma. Möjlighet till distansarbete finns för arbetsuppgifter som tillåter detta.

Vi söker dig som
Du har en genomförd högskole-/universitetsutbildning inom relevant område för tjänsten, eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

För tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta som ServiceNow utvecklare med djupa kunskaper inom ServiceNow-plattformen och dess olika moduler med färdigheter inom JavaScript, HTML, CSS och andra relevanta webbteknologier.

Du har också erfarenhet av att ansvara för den övergripande tekniska arkitekturen samt att översätta verksamhetens krav till hållbara, säkra och värdeskapande lösningar. Det är viktigt att du har erfarenhet av att ta fram och hantera dokumentation av IT-system samt utveckling och förvaltning av detsamma. Har du erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och dokumentation kring detta är det någonting som vi ser som positivt. Därtill ser vi även gärna att du har erfarenhet från upphandlingar enligt LOU samt erfarenhet av PM3 och ITIL 4. Certifieringar inom ServiceNow är en fördel men inte ett krav.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha goda kunskaper av olika projekt- och testverktyg som Jira, DevOps eller motsvarande. Det är också värdefullt med kunskaper inom penetrationstest, lasttest och prestandatest. Utöver detta ser vi gärna att du har kunskaper när det kommer till att identifiera svagheter i IT-system och utvärdera säkerhetsnivåer samt analysarbete och arbete kring applikationssäkerhet.

Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt. Du har god förmåga att se helheten och har egenskaper som effektiv och uthållig i alla situationer. Du är strukturerad och leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Infrastrukturstaben ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av informationssystem. Staben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV (Försvarets materielverk).

Avdelningen IT Utveckling och Förvaltning ansvarar för utveckling och förvaltning av applikationer, både för FMVs eget behov och för Försvarsmakten.

Vi välkomnar dig till en avdelning med högt i tak där våra medarbetare är viktiga för oss.

FMV är en myndighet som sorterar under Försvarsdepartementet med Försvarsmakten som tillsynsmyndighet. Vi använder oss av Försvarsmaktens säkerhetsregelverk KSF som grundläggande i FMV:s ackrediteringsmetod för säkerhetsgodkännande av våra informationssystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (SACO), Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S), Lars Mörrby (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta chef IT Utveckling och samordningMagnus Stendrake på telefon 073 230 69 14.

Sista ansökningsdag är 2024-06-11.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 11 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Utvecklare ServiceNow