FMV

Projektledare till provplats Vidsel

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov - i fred, kris och krig.


Om T&E
Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Vidsel
T&E:s provplats i Vidsel är en del av FMV och har tillgång till Europas största provområde över land. Provområdet ligger i Lappland och omfattar ett avlyst, väl bevakat, lågfjällsområde på totalt 1650 km². Här finns mer än 60 års erfarenhet av verifiering och validering, VoV, av militära system. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten samt externa kunder en möjlighet att utprova ny vapenmateriel, öva och verifiera förmåga.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att ansvara för att, i dialog med kunden, skapa ett provupplägg som motsvarar kundens behov. Du kommer även att ansvara för att projektens risker analyseras och hanteras samt för att upprätta kvalitetssäkrad kostnadskalkyl för varje

enskilt projekt. Vidare är det ditt ansvar som projektledare att ha en kontinuerlig uppföljning och redovisning av projektens ekonomi i befintliga stödsystem samt ansvara för resursallokering för varje projekt. Du är den som kallar till projektmöten samt håller en

kontinuerlig informationsspridning kring varje projekt.

Vi söker dig som

Du har högskoleutbildning, eller för området annan relevant utbildning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Det är meriterande om du har en projektledarutbildning eller har inhämtad motsvarande kunskap på annat sätt. Du har erfarenhet av att leda projekt med underlydande projektmedarbetare. Vi tror även att du har en teknisk förståelse genom att du har arbetat inom ett tekniskt arbetsområde. Det är meriterande om du har erfarenhet av FM och FM:s olika vapen- och/eller flygsystem. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av arbete inom logistik samt arbetat tidigare med projektplaneringsverktyg som MS

Project eller motsvarande. Om du dessutom har erfarenhet av arbete med internationella kunder ser vi det som meriterande.

Du har goda kunskaper inom projektledning samt mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi vill att du även har goda kunskaper i engelska i tal och skrift, goda datorkunskaper samt B-körkort. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt har en god förmåga att leda andra. Som person ser du

det som naturligt att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att på så sätt hålla överenskomna tidsramar. Du arbetar bra med komplexa frågor, sätter upp höga mål och arbetar hårt för att nå dem tillsammans med ditt projektteam. Vi ser också att du som person är kostnadsmedveten, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning. På T&E provplats i Vidsel kan vi erbjuda möjligheter till friluftsliv med bland annat jakt och fiske i vårt provområde.

Tjänsten är placerad i Vidsel.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kjell Lundberg, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Stefan Kriegholm på telefon 070-577 97 57 alternativt ansvarig rekryteringskonsult Anna Roslin (Adecco) på 073- 684 77 48

Sista ansökningsdag är 2022-08-14

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 4 minuter sedan . Arbetsort : Vidsel . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Chef & Ledning Projektledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare till provplats Vidsel