FMV

Ingenjör inom Försvarets Telenät

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta inom telekommunikation? Är du samarbetsvillig och har förmåga att se saker ur ett större perspektiv? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör arbetar du med att leda utbyggnadspaket/delprojekt inom Försvarets Telenät (FTN) tillsammans med Försvarsmakten och industrin. Du deltar i tekniskt systemarbete som komplexa produkter inom teknikområdet och bidrar i utformningen av systemets samlade kravbild. Rollen som systemingenjör innebär också att genomföra avvägningar mellan olika teknikområdenas specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning och dess avsedda operativa effekt inom tillgänglig ekonomi och tid.

Arbetet sker i tätt samarbete med leverantör och Försvarsmakten och resor i tjänsten kommer därför förekomma, både inrikes och utrikes. Att klättra på höga höjder, så som master, förkommer. Om du inte sedan tidigare har den vanan kommer vi att ge dig den utbildning du behöver för att utföra uppgiften men det är viktigt att inte få svindel.

Tjänsten är placerad i Arboga.

Vi söker dig som
Du är utbildad Civil-/högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
.

Du har några års erfarenhet av att arbeta och har goda kunskaper inom telekommunikationsområdet, har goda kunskaper om dess tekniska lösningar, taktiska tillämning och integration i omgivande system. Vi ser att du tidigare har arbetat i projektform och har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi tror att du har erfarenhet från att delta i tekniskt systemarbete och ser gärna att du har erfarenhet av höghöjdsarbete, men det är inget krav. Om du har erfarenhet från FMV och/eller Försvarsmaktens arbetssätt kopplat till Försvarets Telenät är det ett stort plus. En förutsättning är att du har B-körkort samt goda kunskaper i Officepaketet.

I rollen som systemingenjör kommer du ha flera kontaktytor både internt och externt och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga och gilla att arbeta tillsammans. Du tar ansvar för din uppgift och kan strukturera och prioritera ditt arbete självständigt. Du kan se saker från ett helhetsperspektiv, hur saker hänger samman och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Enheten Telekom inom Verksamhetsområde Ledningssystem driver bland annat produktion, leverans och vidmakthållande inom Försvarets Telenät (FTN). Nätet är ett modernt landsomfattande telenät som används för att överföra ljud, text, bild och data. Det är utformat utgående ifrån de särskilda krav som Försvarsmakten ställer på ett robust, skadetåligt nät för telekommunikationer. Abonnenterna är främst förband inom mark- sjö och luft.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Mårten Lindgren på telefon 08-782 4000. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen hänvisar vi till rekryterare Petronella Nyman, 
Petronella.nyman@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-13.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 13 juni . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör inom Försvarets Telenät