FMV

Projektledare – Framtidens eldledningsförmåga

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Nu söker vi en projektledare för att anskaffa framtidens eldledningsutrustning.


Om att arbeta på FMV
Hos oss får du möjlighet att påverka det som verkligen är viktigt. Din insats kommer att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Du kommer att få stort eget ansvar i en organisation med tydligt fokus. Du kommer att få goda möjligheter att kompetensutvecklas inom din roll och angränsande områden.

Våra medarbetare är viktiga långsiktigt så vi eftersträvar en hållbar balans mellan utmanande arbetsuppgifter och tid för återhämtning och fysiskt träning.  Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholm med goda kommunikationer och möjlighet till parkering. Tjänsteresor förekommer, främst inrikes och ibland utrikes.

Vi tror på ömsesidigt förtroende vilket innebär flexibla arbetstider och att delvis distansarbete är möjligt. FMV är en stabil arbetsgivare som erbjuder både trygghet och stora interna möjligheter inom organisationen.


Om enheten Indirekt Eld
På enheten finns sektionen för Artilleri & Granatkastare samt sektionen för Eldledning & Sensorsystem. Inom Eldledning & Sensorsystem söker vi nu en projektledare för att leda en större anskaffning av ny utrustning för eldledning.

Projektet omfattar kravställning, upphandling och projektgenomförande av flera olika tekniska system, sannolikt från flera olika leverantörer och där genomförandet sker både parallellt och sekventiellt i tid.

Arbetet från tidiga faser till att materialen är överlämnad till slutanvändaren kräver ett tätt samarbete mellan personer med olika kompetenser inom bland annat systemteknik, IT-säkerhet, kommunikation, användarbarhet och ekonomi.


Om rollen som projektledare
Som projektledare leder du och håller ihop arbetet för dina projektmedlemmar från start till mål. Du kommer att få ett stort eget ansvar att leda uppdraget och leverera inom avtalad tid, ekonomi, funktion och kvalitet. Du bidrar till att enheten kan uppnå sina verksamhetsmål.

Dina arbetsuppgifter kommer att bland annat bestå av att planera, utveckla, genomföra och följa upp projektarbetet som utförs i projektteam. Som projektledare ansvarar du för att givet uppdrag uppnås enligt tidplan, inom budget och med rätt kvalitet. Du ansvarar för kontakt med leverantörer och Försvarsmakten, ekonomi och upphandlingar i projektet samt att arbetsleda- och bidra till att kompetensutveckla projektmedlemmarna.


Vi söker dig som
Du är utbildad civil-, högskoleingenjör, systemvetare eller har annan relevant utbildning. Du har projektledarutbildning eller har motsvarande kunskap inhämtat på annat sätt.

Du har erfarenhet av att leda projekt med tillhörande projektmedlemmar. Kanske har du i tidigare roller arbetat med anskaffningar av tekniska system och medverkat i förhandlingar med leverantörer.

Om du har kunskaper inom tekniskt systemarbete, offentlig upphandling eller försvarsindustrin så är det meriterande.  Du talar och skriver på svenska och engelska, har god kunskap inom Officepaketet och B-körkort.

Vi tror att du har flera positiva egenskaper som gynnar samarbete. Du är en problemlösare och är mycket ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och du är van med ekonomiskt ansvar.  Du är prestationsinriktad och du behöver kunna hantera ändringar och anpassa ditt arbetssätt efter vad situationen kräver.


Din ansökan
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Sista ansökningsdag är 2022-10-10 men intervjuer kan ske löpande under tidsperioden.

Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Pierre Königsson, OFR/O Gunnar Östermark och OFR/S Leif Jansson. Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Johan Ersson genom FMV Växel på nummer 08-782 40 00.

Välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 10 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 september

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare – Framtidens eldledningsförmåga