FMV

Juniora ingenjörer till Marin Yt Skeppsystem

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Verksamhetsområde Marin utformar och upphandlar tekniskt underhåll samt utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten. Vår uppgift är att säkerställa tillgänglighet och effekt i de Marina systemen vi levererar till Försvarsmakten. Tillsammans med passionerade medarbetare genomför och utvecklar vi vår verksamhet med övriga FMV. På VerkO Marin samarbetar vi nära Försvarsmakten, FOI och industrin för att leverera materiel av efterfrågad kvalité. VerkO Marin består av omkring 220 medarbetare fördelade på tre avdelningar i Stockholm, Karlskrona och Malmö. 

Arbetsuppgifter
Du blir anställd hos enheten Marin Yt Skeppsystem. Ditt arbete genomför du till en början med stöd och handledning av kollegor. De projekt som arbetsuppgifterna ligger inom kan omfatta allt från vidmakthållande, modifieringar och uppgraderingar av fartyg och båtar till nybyggnationer. Inom ditt teknikområde deltar du och bidrar till granskning, planering, specificering, stöd vid produktion, verifiering och i ett senare skede även leverans av fartygen/produkterna till Försvarsmakten. Då vi arbetar med allt från utveckling till avveckling, varierar arbetsuppgifterna beroende på vilken del av livscykeln som produkterna befinner sig i. Delaktighet vid forskning och teknikutveckling med akademi, industri och andra europeiska länder är ett behov som växer allt mer hos oss. Att arbeta med kravhantering och framtagande av tekniska specifikationer till att följa upp och granska dokument- och ritningsleveranser från våra leverantörer är en del av våra dagliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär bland annat att du får möjlighet att delta i, genomföra och efter en tid leda tekniska utredningar, framtagande av underlag till tekniskt styrande dokument samt delaktighet i utformning av konstruktioner.

För att lösa ställda uppgifter och för att leverera nytta till Försvarsmakten genomför du ditt arbete i nära kontakt med kollegor, ni arbetar sedan tillsammans med Försvarsmakten och underleverantörer. Som anställd hos Yt Skeppsystem förväntas du vara intresserad av och aktivt följa den tekniska utvecklingen inom ditt område.  

Vi söker dig som
Du har en civilingenjörsexamen inom farkostteknik. Du är nyutexaminerade eller har arbetat något år inom området.

Meriterande är erfarenheter av:
Projektarbete
Fartygssystems uthållighet till sjöss
Fartygskonstruktion
Lättviktskonstruktion
Tidigare arbetslivserfarenhet och tidigare arbete inom myndighet
Du innehar mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Du kommer att ingå i en grupp kollegor där samarbetsförmåga är viktigt, för att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du är självgående och driver dina egna processer vidare. Du är initiativtagande, tydlig och arbetar strukturerat med god analysförmåga. Kvalitet är viktigt i arbetet, samtidigt som du arbetar med tydligt driv mot uppsatta mål med fokus inställt på resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och möjlighet till fysisk träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Karlskrona.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats, 
https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (SACO), Madeleine Lithander (OFR/S), Dick Gregersjö (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Linus Johansson, på telefon 072-963 29 76.  
Sista ansökningsdag är 2022-08-22
Välkommen med din ansökan!
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Juniora ingenjörer till Marin Yt Skeppsystem