FMV

Junior Systemadministratör

Är du nybliven gymnasiestudent och har kunskap om IT-system? Är du flexibel och har förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som junior systemadministratör på T&E Luft är du en viktig del i teamet, som i första hand installerar och konfigurerar stödsystem för JAS 39, men även andra system. Till en början kommer du stöttas av en dedikerad och erfaren kollega i arbetet. När du sen växt in i rollen ser vi att du tar mer eget ansvar i arbetsuppgifterna inom administration och underhåll av servrar, klienter och nätverksutrustning på provplatsen eller hos Försvarsmakten. Rollen innebär även att medverka i utvärdering av stödsystemen till både JAS 39C/D och JAS 39E. På sikt ser vi att du kommer vara med och bidra i framtagande och utvärdering av nya stödsystem för JAS 39.

En stor andel av de svenskutvecklade stridsflygplanen har utprovats på T&Es provplats i Linköping och det kommande decenniet kommer viktigt arbete genomföras för att verifiera och validera JAS 39 Gripenversioner i nära samarbete med industrin och Försvarsmakten. Som junior systemadministratör är du i kontakt med många personer inom systemstödsteamet men även flygförare, provledare och tekniker. Med tiden kommer du arbeta med att säkerställa att regelverk, rutiner och IT-säkerhet upprätthålls och följs.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du har relevant IT-utbildning med gymnasienivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
.

Du har systemkunskap inom Windows server/klient operativsystem och Switchar/routrar. Du har tidigare kommit i kontakt inom drift och underhåll i IT-system baserade på Windows. 

Vi tror att du har en förståelse om SQL-databas och/eller system inom VMware. För att lyckas i rollen som systemadministratör behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska.

Du arbetar bra med andra och har en förmåga att organisera och planera ditt arbete självständigt samtidigt som du snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du har förmågan att förhålla dig på ett sätt som är anpassat efter situationen. Du behöver innha B-körkort. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. T&E Luft i Linköping verifierar och validerar förutom stridsflygplan även helikoptrar, obemannade flygande farkoster, UAV, radarspaningsflygplan, transportflygplan samt de stödsystem som tillhör flygsystemen, exempelvis sensorer, beväpning, räddningsutrustning, och motmedelsutrustning. T&E Luft har också en av världens modernaste dynamiska flygsimulatorer med prestanda och realistiska förhållanden som motsvararar moderna stridsflygplan för kvalificering och träning av piloter.

Som myndighet i försvarssektorn är FMVs uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Det innebär att vi under kommande år behöver växa i antal, bredda vår kompetens och utveckla nya arbetsprocesser. Tillsammans med oss kommer du att arbeta med ett flertal komplexa utmaningar under de kommande åren.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV T&E Test och evaluering (fmv.se)och omT&E Luft Linköping (fmv.se).

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta Joakim Smith Wennerberg på telefon +46 13 243 33 2. Vid frågor rörande rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Rekryterare Petronella Nyman: 
Petronella.nyman@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-07.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Junior Systemadministratör