FMV

IT-säkerhetsarkitekt

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Hos oss på IT-stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

IT-stab ansvarar för att styra och genomföra FMV:s IT-verksamhet inom ramen för utveckling, drift och förvaltning av myndighetsgemensamma IT- och mobiltelefonitjänster. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Inom avdelningen IT Styrning finns en arkitekturfunktion med ansvar att utveckla och förvalta informationsarkitektur, applikationsarkitektur, infrastrukturarkitektur samt IT-säkerhetsarkitektur. Hit söker vi nu en IT-säkerhetsarkitekt.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsarkitekt stödjer och inriktar du arkitekturlösningar inom projekt och förvaltningar mot realiserbara säkra lösningar som följer FMVs regelverk. I dialog med projekt och förvaltning inriktar du lösningar baserat på informationsklassning mot ackrediterbarhet. I samarbete med leverantörer, projekt och förvaltning granskar du framtagna lösningar och om behov finns föreslå alternativa vägar och lösningar.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att ta fram, vidareutveckla och förvalta FMVs säkerhetsarkitektur samt systematiskt arbeta med omvärldsbevakning av hotbilder. Du tar fram underlag för beslut och styrande dokument inom IT-säkerhet och du arbetar med att i tidigt skede granska, analysera, delta i hot- och riskanalyser, samt rekommendera anpassningar för förekommande IT-miljöer/arkitekturer inom ramen för arkitekturrådet och arkitekturfunktionen.

Du ansvarar även för att ta fram förslag på design av säkerhetslösningar och i samband med och efter upphandling granskar du leverantörers tolkning av Försvarsmaktens krav på säkerhetsfunktioner (KSF).

Du stöttar förvaltningsledare, systemförvaltare och övriga arkitekter i generella diskussioner kring IT-säkerhet samt i samband informationsvärdering och informationsklassning

Vi söker dig som
Du har examen från högskola/universitet eller motsvarande kompetens som FMV bedömer som likvärdig. Är utbildningen inom IT-arkitektur och utvecklingsarbete ser vi det som meriterande.   

Du har erfarenhet av arbete med design och säkerhetslösningar för att understödja IT-säkerhet och IT-arkitektur. Du har kunskap om standarder inom säkerhetsarkitekturområdet samt goda kunskaper i modellering av arkitekturer för IT-säkerhet. Du har även kunskaper i att översätta verksamhetskrav till teknisk design.

Du har erfarenhet av att ha jobbat med EA-arkitektur (enterprise architecture) och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat i offentliga organisationer och med ackreditering av IT-system baserat på regelverket KSF från MUST.

Du har kunskaper i Officepaketet och EA-verktyg (ex. Qualiware) och har du CISSP-certifieringar eller motsvarande kunskaper så ser vi det som en fördel.

Vi söker dig som trivs och arbetar bra med andra människor samtidigt som du har en hög analytisk förmåga och arbetar bra med komplexa frågor. Du tycker om att ta egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Vi värdesätter en hög kommunikativ förmåga i tal såväl som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld, OFR/O Lars Mörrby och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Eva-Lena Olnils på e-post 
olnils.eva-lena@fmv.se eller telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på lina.johansson02@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2022-06-27 

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-säkerhetsarkitekt