FMV

IT-ingenjör inom verifiering och valideringssystem

Är du ingenjör inriktad mot IT-system och nätverk samt har erfarenhet av komplexa tekniska system? Är du självgående och har förmåga att strukturera ditt arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör arbetar du med att stödja arbetet med att ackreditera enhetens VoV-resurser, det vill säga validering och verifieringsresurser samt tillfälliga säkerhetsgodkännanden för system. VoV-resurser är samlingsbegreppet för de produkter, tjänster och anläggningar som samlar in data eller skapar förutsättningar för T&E Led:s provarbete. Du ansvarar även för att utifrån verksamhetens behov ställa krav på tekniska system. Rollen som ingenjör inom verifiering och valideringssystem innebär också att koordinera utveckling, drift och förvaltning av enhetens VoV-resurser samt delta i arbetet med att livcykelhantera de system som används vid prov.

Tjänsten är placerad i Enköping men ett antal möten genomförs på annan plats, i huvudsak Stockholm. Dessutom kan ett antal resor utomlands förekomma, för att representera avdelningen och inhämta kunskap.

Test och evaluering (fmv.se)

Vi söker dig som

Du har en examen som nätverkstekniker, ingenjör, systemvetare eller har en annan relevant utbildning, som vi bedömer likvärdig. Det är positivt om du har utbildning inom IT-säkerhet eller och systemutformning på samma sätt som det är meriterande om du har utbildning inom konfigurationsledning eller kravhantering och kravspecificering.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att installera och anpassa IT-system samt underhålla nätverk och dess kommunikationslänkar. Det är meriterande om du jobbat i projektform samt deltagit i tekniskt systemarbete, systemutformningsarbete eller kravhantering. Det även meriterande om du har erfarenhet inom IT-säkerhet. Det är en förutsättning i rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska samt att du har B-körkort.

I rollen som ingenjör kommer du att ställas inför komplexa frågor, därför är en förutsättning att du trivs i rollen att analysera dessa. För att lyckas i rollen krävs även en förmåga att strukturera och planera dina arbetsuppgifter samt göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

T&E LED medverkar till att Försvarsmakten får efterfrågad förmåga genom att verifiera och validera funktionskedjor samt teknisk samfunktion inom ledningssystemområdet. Ledningsstödsystem finns från soldater och sjömän till högre staber samt mellan försvarsmaktens operativa domäner; mark-, sjö-, luft-, cyber- och rymddomänen. T&E Led genomför VoV där system kopplas samman i nätverk vilket även sker med andra nationer/organisationer. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, FM eller andra statliga myndigheter. Ständig utveckling av vårt arbetssätt är en naturlig strävan för avdelningen.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Henrik Fork på telefon 070-4835225.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lars Högström lars.hogstrom@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-16.

Välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 12 maj

Kategorier : Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-ingenjör inom verifiering och valideringssystem