FMV

IT-/Informationssäkerhetsingenjör Marinmateriel

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten, tillsammans med övriga FMV, i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem samt Amfibie-, stöd- och bassystem, samt en stab och systemledningsavdelning. Vi har vår verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Vi sätter högt värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar som kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter

Som IT-/Informationssäkerhetsingenjör inom Verksamhetsområde Marinmateriel arbetar du med marina system, fartyg och ubåtar. Du ansvarar för kravanalys, specificering av informationssäkerhetskrav vid upphandlingar, uppföljning och kontroll av leverantörernas informationssäkerhetsarbete, för att säkerställa efterlevnad av FMV och Försvarsmaktens krav. Du ansvarar även för att bidra till en kvalitetshöjning av FMVs leveranser avseende IT- och Informationssäkerhet. Rollen som IT-/Informationssäkerhetsingenjör innebär ett mycket nära samarbete med såväl kund som leverantör och mellan olika avdelningar och enheter inom verksamhetsområdet. Arbetet kommer att genomföras både i grupp och enskilt och innebär resor både inom och utanför Sverige.

Vi söker dig som

har stor erfarenhet av att identifiera risker och möjliga attackvektorer på olika nivåer i ett system, och som med din tidigare erfarenhet är väl förtrogen med olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera säker mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Vidare har du erfarenhet av att analysera konstruktionslösningar utifrån givna kravställningar och designa IT-system så tror vi att du har en stor fördel för att lyckas med dina arbetsuppgifter.

Du har en akademisk examen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Vi tror att du har Några års erfarenhet av arbete inom IT-och informationssäkerhetsområdet och har du erfarenhet från FMVs process för att leverera säkra system eller Försvarsmaktens IT-process och ackreditering så är det meriterande.

Vi tror att du är självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme. Du är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Att tänka i nya banor är också en viktig egenskap när vi projekterar framtidens marina system. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och arbetar för att öka andelen kvinnliga medarbetare.

Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska och engelska.

Körkort klass B är ett krav.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten kommer att vara placerad i Stockholm eller Karlskrona.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Dick Gregersjö och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström, Helen Salomonsson eller Gunnar Hansen på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2022-08-01. 
Välkommen med din ansökan!
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-/Informationssäkerhetsingenjör Marinmateriel