FMV

Ingenjörer inom elmiljö till Spektral Miljö

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Som en del av enheten Spektral miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem är du en viktig person i att leverera av säkra produkter till totalförsvaret. Vi söker efter dig, som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens bland annat inom teknikområdet Spektral Miljö (EMC, elmiljö, röjande signaler (RÖS), telekonflikter och spektrumplanering) till Försvarsmakten.


Arbetsuppgifter

Som ingenjör inom elmiljö har du en bred roll där du arbetar du med att planera, följa upp och leda projekt mot uppsatt målbild samt att omhänderta tekniska styrningar, genomföra och leda kravanalys. Du är även involverad i den tekniska designen, vilket innebär att du behöver ha en teknisk förmåga att kunna kontrollera och värdera så att leverans uppfyller ställda krav.

I rollen medverkar du i tekniska utredningar, utför och bedömer elektromagnetiska beräkningar, gör bedömningar och värderar design- och tekniklösningsförslag från leverantör samt deltar i prov och försöksverksamhet. Som ingenjör inom elmiljö innebär även att du granskar och medverkar vid framtagning av designdokument, kravspecifikationer och kommersiella underlag inför upphandlingar. Du medverkar i anbudsutvärdering och kontraktsförhandling, deltar i uppföljningen av leverantörsbeställningar genom projektmöten och konstruktionsgranskningar samt svarar upp mot aktuella målsättningsdokument. Du kommer även medverka i upphandling av konsulter, i huvudsak via ramavtal men även konkurrensupphandling kan förekomma, samt vara delaktigt i att arbetsleda dessa.

Som ingenjör inom elmiljö ansvarar du för genomförande av uppdrag enligt avtalad omfattning gentemot Försvarsmakten i enlighet med överenskommen tid, kostnad samt effekt och funktion. Du arbetar lösningsorienterat med teknik- och kompetensfrågor inom elmiljö (EMC, röjande signaler (RÖS)) mot alla FMV:s verksamhetsområden – Armé, Flyg och Marin. I rollen samverkar du med andra militära och civila myndigheter inom Spektral Miljö (ex MSB, Elsäkerhetsverket, PTS, FOI, FRA). Du medverkar även i nationella och internationella arbetsgrupper inom området.


Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör eller har annan för området relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Det finns stora möjligheter till utveckling i rollen och det är positivt om du har kunskap inom det vi på FMV definierar som teknikområdet Spektral miljö. Utifrån FMV:s definition innefattar teknikområdet EMC, RÖS d.v.s. röjande signaler, telekonflikter eller spektrumplanering. För att nå framgång i rollen ser vi att du har erfarenhet av teknisk dokumentation och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är positivt om du har erfarenhet av mätningar och verifiering av elmiljökrav samt att du förstår testrapporterna som genereras av mätningarna.

Erfarenhet av militära system och regelverket runt elmiljö, som till exempel TEMPEST, kommer bidra till att du lyckas i rollen därför ser vi detta som meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av elektromagnetiska beräkningar (EMB) och radiokommunikation. Det är en fördel om du har erfarenhet av systemarbete och kravhantering vid upphandling och förståelse för myndighetsarbete. Om du i tidigare roller visat på affärsmässiga bedömningar är även det positivt.

För att nå framgång i rollen har du specialistkunskap inom Spektral miljö och är på så sätt en kunskapsresurs för andra. Vi ser även att du har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar där du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar. I ditt dagliga arbete så planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Det är även viktigt att du arbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Pernilla Holm, tf chef Spektral miljö och kommunikation på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-02-07.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 7 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer inom elmiljö till Spektral Miljö