FMV

Ingenjör till Stridsfordonsprogrammet vid Försvarets Materielverk

Armén ska bli större och modernare och behöver därför nya stridsfordon och stridsvagnar. För att omhänderta detta behov etableras nu ett program vid FMV.

 

Programmets uppdrag är att definiera och planera vad som ska köpas och hur affärerna ska läggas upp. Detta omfattar bland annat att beskriva vilka tekniska krav som ska ställas, att leda och följa teknikutvecklingsarbete för att studera möjligheter med ny teknik, genomföra marknadsanalyser och att utarbeta affärsstrategier för de anskaffningar och utvecklingsinsatser som behöver göras. Arbetet omfattar en stor bredd av tekniska frågor på teknikens framkant, men också affärsfrågor som hur relationen mellan stat och företag ska se ut och hur det kan omsättas i avtal. Programmet är nationellt, i nära samarbete med olika delar av Försvarsmakten, men stora delar av arbetet genomförs i samarbete med både svenska och utländska myndigheter och företag.

 

Den stora bredden och omfattningen på programmet innebär att det finns goda möjligheter för dig med erfarenhet att bidra och vidareutveckla din kunskap, att arbeta med den senaste tekniken och utvecklas i en stödjande miljö. För att trivas i arbetet tror vi att du bör ha ett allmänt teknikintresse där du inte är främmande för att fördjupa dig i viktiga områden men att du också är intresserad av affärsfrågor och att skapa systematik och struktur i komplexa system och verksamheter.

 

Det är meriterande om du som söker arbete har egen militär erfarenhet men det är inget krav. Du bör dock vara intresserad av att utveckla din kunskap inom militär teknik och vad den militära miljön ställer för krav på tekniska system.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom något av följande områden: autonomi och samverkande system, fordonselektronik, plattformsnätverk och datakommunikation, eldledning och sensorer, fordonsteknik, beväpning och andra verkanssystem eller integrerat logistikstöd (ILS) – underhållsystem, underhållsmässighet och utbildningssystem.

 

Vi söker dig som

Har civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och som har relevant yrkeserfarenhet från ingenjörsmässigt arbete.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och att kombinera tekniskt arbete med ett affärsperspektiv. Det är också meriterande om du har militär erfarenhet eller redan besitter kunskap inom något av de teknikområden som nämns ovan.

 

Du är en person som arbetar strategiskt, har en problemlösande analytisk förmåga samt drivs av att lära sig nytt. Du är van med att upprätta skriftliga dokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vidare är du självgående i ditt dagliga arbete och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt samt trivs med att arbeta i grupp, detta då vi bedriver vårt arbete i projektform.

 

Resor inrikes och utrikes ingår i tjänsten. Körkort klass B är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten som är på heltid är placerad i Stockholm.

 

Om oss

Systemledningen inom Verksamhetsområde Armémateriel (VerkO Armé) leder och samordnar flertal projekt där bland annat Stridsfordonsprogrammet ingår. Programmet behöver nu förstärka sin arbetsgrupp med en eller flera erfarna ingenjörer inom de ovan nämnda områdena.

 

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

 

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

 

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Pierre Königsson, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

 

Vid frågor ber vi dig kontakta Mats Eriksson på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2024-08-19.

Välkommen med din ansökan.

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör till Stridsfordonsprogrammet vid Försvarets Materielverk