FMV

Ingenjör inom elektromagnetisk kompatibilitet och röjande signaler

Är du utbildad högskole- eller civilingenjör inom El/Fysik med ett tekniskt intresse? Är du specialistofficersutbildning inom elektroområdet eller motsvarande kompetens? Är du flexibel i ditt arbetssätt och har en god samarbetsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör arbetar du med att stötta FMV och Försvarsmakten inom området elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) och röjande signaler (RÖS). Du ansvarar för att utforma EMC/RÖS-krav baserat på hur försvarsmaterielen ska användas. Du deltar i uppföljning av leverantörsbeställningar och medverkar i anbudsutvärderingar och kontraktsförhandlingar. Rollen som systemingenjör innebär också att utöva myndighetens EMC-tillsynsuppdrag och att utveckla metoder för kravställning inom EMC/RÖS området.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskole- eller civilingenjör inom El/Fysik alternativt har specialistofficersutbildning inom elektroområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av elektromagnetiska beräkningar eller elektromagnetiska fält och personsäkerhet. Du kommunicerar i såväl tal som skrift obehindrat på svenska samt engelska.

Det är meriterande om du erfarenhet av EMC/RÖS standarder, direktiv och regelverk eller kravställning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av mätmetodik inom elektromagnetiska fält eller erfarenhet av militära system. Vi kan erbjuda en inlärningsperiod inom domänen, vid behov. B-Körkort är meriterande.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Därför ser vi att du är en lyhörd person som tycker om att samarbeta med andra. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan ställa om efter ändrade omständigheter. Vi tror även att du har lätt för att skapa dig en helhetssyn och förståelse för det större perspektivet i frågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens bland annat inom teknikområdet Spektral Miljö (elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), röjande signaler (RÖS), telekonflikter och spektrumplanering) till Försvarsmakten. Vi är involverade i samhällsviktiga frågor när det kommer till EMC och infrastruktur inom exempelvis el-vägar, solceller, flygplatser och vi ansvarar för FMV:s roll som tillsynsmyndighet inom EMC.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI- Hybrid

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterade chef Daniel Tourde på telefon 08-782 4000.
Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-12-01.

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 oktober

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör inom elektromagnetisk kompatibilitet och röjande signaler