FMV

Informationssäkerhetsingenjör VerkO Marinmateriel

Är du Informationssäkerhetsingenjör och har erfarenhet av att arbeta inom informationssäkerhetsområdet? Är du Självgående och har förmåga att ta egna initiativ? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som Informationssäkerhetsingenjör inom Verksamhetsområde Marin, Amfibie- stöd- och bassystem, arbetar du med marina system, fartyg och båtar. Du samordnar och stödjer i projekten avseende Informationssäkerhetsfrågor, där du ansvarar för kravanalys, specificering av informationssäkerhetskrav vid upphandlingar.

För att säkerställa efterlevnad av FMV och Försvarsmaktens krav granskar du leverantörernas underlag på överenskommet arbete, genom uppföljning och kontroll av leverantörernas informationssäkerhetsarbete och är FMV:s Informationssäkerhetsrepresentant vid projektmöten. Du ansvarar för att följa upp att erforderlig kvalité och effektivitet nås i leverantörernas produktion och bidrar därmed till en kvalitetshöjning av FMV leveranser avseende Informationssäkerhet.

Rollen som Informationssäkerhetsingenjör innebär ett mycket nära samarbete med såväl kund som leverantör samt mellan olika avdelningar och enheter inom verksamhetsområdet, där du bidrar till utvecklingen av Informationssäkerhetsområdet inom den marina arenan. Arbetet genomförs både i grupp och enskilt samt innebär resor både inom och utanför Sverige.

Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Vi söker dig som
Har en akademisk examen inom datavetenskap, informatik, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Har god erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet samt erfarenhet och förståelse för försvarsmaktens process avseende auktorisation och ackreditering av IT-system. Du har också erfarenhet av att identifiera risker på olika nivåer i ett system.

Är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Vidare har du erfarenhet av att analysera konstruktionslösningar utifrån givna kravställningar. Det är meriterande om du har erfarenhet från teknisk systemutformning och drift av komplexa tekniska system i allmänhet och marina försvarssystem i synnerhet.

Är självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme. Du är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din kompetens.

Om oss
Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, samt Amfibie-, stöd- och bassystem Vi bedriver verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie-, stöd- och bassystem som i dagsläget består av närmare 70-talet engagerade medarbetare med bred kompetens.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Camilla Wallentinsson på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2024-03-11.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 11 mars . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Informationssäkerhetsingenjör VerkO Marinmateriel