FMV

ILS-Ingenjörer Marinmateriel

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten, tillsammans med övriga FMV, i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem samt Amfibie-, stöd- och bassystem, samt en stab och systemledningsavdelning. Vi har vår verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Vi sätter högt värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar som kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
Som ILS-ingenjör inom Verksamhetsområde Marinmateriel arbetar du med marina system, fartyg och ubåtar. Rollen som ILS-ingenjör innebär att du utgör ett stöd till projekt- eller produktledare med planering och genomförande av ILS arbete för projektens hela livslängd, från framtagning av specifikationer och upphandlingsunderlag till slutlig leverans. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Du planerar ILS arbetet tillsammans med projekt-eller produktledare, ansvarar för att reservdelsförsörjning, dokumentation och utbildning får rätt förutsättningar, samt att rätt information levereras till Försvarsmaktens drift- och uppföljningssystem. Du ansvarar även för granskning och uppföljning av våra leverantörers ILS-leveranser såsom underhållsberedningar, driftsäkerhets- och LCC-analyser samt teknisk dokumentation.  

Vi söker dig som
Innehar civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller för området annan relevant utbildning och har stor erfarenhet av ILS-arbete och teknisk systemutformning i form av kravspecifikationer. Vidare har du bred kunskap inom ILS-området, med erfarenhet från underhållsberedning, driftsäkerhets- och LCC-analyser, underhållssystem, reservdelsförsörjning och teknisk dokumentation. Du har erfarenhet av att planera och följa upp ILS arbete inom projekt.

Erfarenhet av projektledning och från drift- och uppföljningssystem inom Försvarsmakten är meriterande. Det är också meriterande om du har kunskap om fartygs- eller ubåtssystem.

Du är självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme, har en problemlösande analysförmåga och är strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Körkort klass B är ett krav.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsterna kommer att vara placerade i Stockholm eller Karlskrona.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Dick Gregersjö och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström, Helen Salomonsson eller Gunnar Hansen på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2022-08-01. 


Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb ILS-Ingenjörer Marinmateriel