FMV

Enhetschefer till Ledningssystem i Stockholm

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från ytstridsfartyg, ubåtar, stridsledningssystem, satellitkapacitet och radarstationer till dykarhandskar, generatorer, gummibåtar och IR-kameror. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en spännande tid med tillväxt där vi till verksamhetsområdet Ledningssystem söker flera nya enhetschefer som vill vara med på en historisk resa där vi tillsammans arbetar för ett tryggare Sverige!

Arbetsuppgifter

Till Ledningssystem söker vi nu enhetschefer till följande enheter med placering i Stockholm:

* Enhetschef för Sensorsystem, där enheten ansvarar för bland annat produktion, leverans och vidmakthåll av militära radarsystem för luft- och sjöbevakning samt militära identifieringssystem.

* Enhetschef för IT-Säkerhet, där enheten ansvarar för bland annat utveckling, anskaffning och vidmakthåll av krypto- och IT-säkerhetssystem åt totalförsvaret.

* Enhetschef för Spektral Miljö, där enheten ansvarar för bland annat anskaffning, leverans och vidmakthåll av kompetens och stöd inom elektromagnetisk kompatibilitet, röjande signaler, telekonflikter och spektrumplanering. Enheten är vidare involverad i samhällsviktiga frågor och ansvarar för FMV:s roll som tillsynsmyndighet inom EMC.

* Enhetschef för Ledningsplatser, där enheten ansvarar för bland annat produktion, leverans och vidmakthåll av tekniska installationer såsom fastighetsnät, kommunikationsutrustning samt larmsystem inom delar av Försvarsmaktens verksamhetsställen och ledningscentraler.

* Enhetschef för Nät 2, där enheten ansvarar för bland annat produktion, leverans och vidmakthåll av strategiska nät till Försvarsmakten. Näten är landsomfattande med mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet.

Som enhetschef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. Vidare har du ett övergripande ansvar för leveranser inom egen produktion samt för att en effektiv och ändamålsenlig verksamhet uppnås. Du har ansvar för personal, budget och arbetsmiljö, planering, uppföljning och kompetensutveckling.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp, och en viktig del i ditt arbete är att bidra till att enheterna arbetar gemensamt så att samtliga resurser används på ett sådant sätt att helheten inom ledningssystemområdet optimeras.

Som enhetschef är du första linjens chef och enheterna består av ca 10-15 medarbetare. Du rapporterar till avdelningschef och ditt arbete sker i nära samarbete med övriga delar av verksamhetsområde Ledningssystem, FMV och Försvarsmakten och en del av arbetet är att upprätthålla och utveckla ett gott samarbete med dessa.

Vi söker dig som

Har akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vi ser att du har chefserfarenhet eller erfarenhet från arbetsledande roll i en kvalificerad verksamhet, exempelvis som projektledare för en arbetsgrupp. Du har tidigare erfarenhet av komplex verksamhet samt erfarenhet av samordning, planering, genomförande och uppföljning av projekt, produktion och ekonomi. Erfarenhet från FMV eller Försvarsmakten är meriterande.

Kunskap om projektledning och beredningsarbete är meriterande för tjänsten, likaså om du har kunskap inom respektive teknikområde eller annan för tjänsten relevant branscherfarenhet. Vi ser positivt på om du har kunskap om Försvarsmaktens och FMV:s verksamhet, processer och samspelet mellan myndigheterna samt erfarenhet och kunskap om upphandling inom offentlig förvaltning. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. För att lyckas i arbetet ser vi att du är bra på att samarbeta samtidigt som du är självständig, initiativtagande samt mål- och resultatorienterad. Du är tydlig och pedagogisk samt bra på att prioritera, planera, delegera och följa upp. Du agerar konstruktivt, med integritet och gott omdöme. Du är stabil, inspirerande och motiverande. Ditt ledarskap präglas av helhetssyn, en stark vilja till utveckling och öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern partner. I tjänsten kan resor ingå, såväl inom som utom Sverige.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster till Försvarsmakten inom ledningssystemområdet, dvs IT-system som ska underlätta för den som ska leda och fatta beslut. Exempel kan vara mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem inom armé, marin, flyg och försvarsmaktsgemensamma förmågor.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är OFR/S Pia Edström, Saco-S Kari Lehto och Seko Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Har du frågor om tjänsterna eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström, 073-062 33 72, therese.thunstrom@jeffersonwells.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-23.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enhetschefer till Ledningssystem i Stockholm