FMV

ECM Förvaltningsledare med projektledningskompetens inom IT

Är du en projektledare eller förvaltningsledare som har erfarenhet av att arbeta inom IT? Är du van att arbeta med komplex information och skapa kreativa lösningar och strukturer? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker. 

Arbetsuppgifter

Som Förvaltningsledare med projektledningskompetens medverkar och driver du förändringar tillsammans med produktägare, verksamhetsarkitekt och processansvarig samtidigt som du även genomför utveckling av verksamhetsapplikationer. I din roll ingår att verkställa förvaltningsplanens IT-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt, upprätthålla tillgängligheten av applikationerna enligt överenskommen nivå samt hålla en god styrning och dialog med externa leverantörer. Vidare kommer du att leda och fördela arbetsuppgifter för personal som har uppgifter inom förvaltningsområdet, exempelvis systemförvaltare inom IT och IT-specialister. Som Förvaltningsledare har du även ett ekonomiskt ansvar för förvaltningsområdets samlade IT.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Du har en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt. Vidare har du minst 4 års erfarenhet av IT förvaltning, helst inom förvaltningsledning eller projektledning av större IT Projekt. Du har erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna och har arbetat med projektverktyg som exempelvis MS Project samt erfarenhet av att ha arbetat inom eller med större organisationer. För att vara framgångsrik och trivas så har du sedan tidigare haft ekonomiskt ansvar.

Du kommer ha nytta av att ha arbetat med upphandlingar enligt LOU/LUFS och om du har erfarenhet av FMV:s arbetssätt. Det är meriterande om du har kunskap från ECM informationssystem som stödjer dessa verksamhetsområden. Du har kunskaper om SharePoint samt system för registrering och arkivering av information. Vi tror att du har kunskaper om applikationer för process- och arkitekturhantering. Vi ser gärna att du har arbetslett team på minst tre personer. Det är meriterande om du medverkat i uppbyggnad och genomförandet av IT förvaltningar och har erfarenhet av att erfarenhet av att arbeta med PM3 eller ITIL:s ramverk och discipliner. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av agilt arbetssätt, dokumentation och erfarenheter från FMV arbetsrätt.

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang samt delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att ta initiativ och att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi ser även att du är en person som har förmågan att strukturera och organisera för att skapa effektivitet i arbetet. Därtill innehar du ett B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Infrastrukturstaben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV för att kunna genomföra leveranser till Försvarsmakten.

Enterprise Content Management (ECM) består idag av ett antal system inom bland annat av SharePoint, information, arkivering samt processverktyg.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Cecilia Danlarén på Cecilia.danlaren@adecco.se eller på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb ECM Förvaltningsledare med projektledningskompetens inom IT