FMV

Chefsprovingenjör inom Elmiljö och elkraft till T&E i Linköping

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

 

Om oss
T&E (Test & Evaluering) är den organisation inom FMV som ansvarar för verifiering och validering (VoV) vilket ställer krav på en hög grad av integritet, saklighet och oberoende från övriga delar av FMV. T&E Systemledning ansvarar för kvalitet-, verksamhetsutveckling- och systemledningsfrågor. Nu söker vi en chefsprovingenjör (CPI) till T&E Systemledning som ska säkerställa att VoV-verksamhetens omfattning får rätt nivå i förhållande till uppgiften och att planering, genomförande och rapportering sker i enlighet med gällande regelverk och interna processer så att verksamheten genomförs på rätt sätt, att rätt kvalitet och en säker verksamhet uppnås. 

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

 

Arbetsuppgifter
Som Chefsprovingenjör arbetar du inom elmiljö och elkraftsområdet i nära samarbete med projektledare och provledare bland annat för att tillse att vi planerar för omfattningen av verksamheten på bästa sätt. Du arbetar tätt ihop med provledare för elmiljö och elkraft och bistår med expertstöd före, under och efter provverksamhet. Du är med och bidrar till att verksamheten genomförs med rätt kvalitet, att lämplig provmetodik och utrustning används. Du godkänner analyser och rapporter för att styrka att de resultat som redovisas är underbyggda på ett kvalitetsmässigt sätt.

 

Vidare exempel på uppgifter är:

 • Bistå med expertkompetens inför planering av nya uppdrag.
 • Delta i planeringsarbete inför framtagande av offert i syfte att åstadkomma en så träffsäker offert som möjligt till beställare.
 • Aktivt delta vid VoV-verksamhet.
 • Delta i arbetet med att utveckla provmetodik.
 • Delta i arbetet med framtagande av anmärkningar inför fastställande av rapport efter genomförd VoV, delta vid analysarbete och framtagandet av rekommendationer, bedöma övriga iakttagelser i samband med VoV-verksamheten.
 • Kunna genomföra elmiljöberäkningar – verifiering utifrån beräkningar.
 • Delta i internationella kommittéer för utveckling av standarder.
 • Omvärldsbevakning av teknikområdena elmiljö, EMP och elkraft.

Till tjänsten ingår även att vara oberoende granskare (CVE) inom T&E:s konstruktionsverksamhet (enligt RML (Regler för militär luftfart) V5-JA, EMAR 21), där du deltar i designändringar, bland annat genom att granska framtagna underlag mot ställda krav.

 

Vi söker dig som
Du är utbildad högskoleingenjör eller försvarsmaktsingenjör med teknisk inriktning inom elteknik, eller har förvärvat motsvarande kompetens genom tidigare arbete och erfarenheter som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du erfarenhet av att arbeta självständigt med elmiljöfrågor avseende kravsättning, konstruktion och verifiering främst på sammansatta system. Vi ser det som viktigt att du har djup kunskap inom det elektromagnetiska området någon av dessa (Elkraftteknik, Radarteknik, Sensorteknik, flyg-, mark- och Fordonsystem och/eller Ledningssystem) med tillhörande standarder och provningsteknik. Vi ser det som en fördel att du har arbetat med militär materiel, och i synnerhet tidigare erfarenhet av flygplansmateriel. 

Det är starkt meriterande om du gått en elmiljöutbildning. Om du dessutom har genomgått någon av följande utbildningar också är det också en fördel:

 • Systemsäkerhetsutbildning
 • Relevant utbildning inom elkraft
 • Compliance Verification Engineer (CVE) utbildning

Du är van att ha ett nationellt och internationellt kontaktnät inom fackområdet samt kunskap om försvarslogisikprocessen. För att lyckas i rollen behöver du även ha  goda kunskaper i att läsa och kunna uttrycka dig på svenska och engelska samt  goda Office-kunskaper. Du har körkort B. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas och trivas hos oss på T&E Systemledning ser vi att du har hög integritet samt att du är väldigt självgående som person och trivs att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du är bra på att kommunicera och arbeta tillsammans med andra människor och du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann, mån om att arbeta med hög kvalitetsstandard och du har en god analytisk förmåga.

 

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Linköping.

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Ulrika Johnson på telefon 070-618 30 33. 

Sista ansökningsdag är 2021-08-09. 

 

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Senaste ansökningsdag: 2021-08-09

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 9 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 28 juni

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsprovingenjör inom Elmiljö och elkraft till T&E i Linköping