FMV

Analytisk kvalitetsingenjör inom armémateriel

Är du tekniskt intresserad och har erfarenhet av industriellt kvalitetsledningsarbete? Är du en person med stark personlig integritet och har god förmåga att kommunicera och samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker som kvalitetsingenjör. Hos oss får du möjlighet till en spännande tjänst med många kontaktytor.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör arbetar du med att stödja projektledningen i anskaffningsprojekt med kvalitetskompetens. Du deltar vid kravställning och uppföljning av projektets och leverantörens kvalitetsledningsarbete under projektens alla faser och i viss mån efter leverans. Det innebär att du bland annat deltar i det interna arbetet med utformning och uppföljning av kvalitetskrav och vid kontrakterade granskningar. Du genomför självständigt regelbundna uppföljningar/granskningar samt att du deltar vid leveranskontroller och genomförande av revisioner.

Som kvalitetsingenjör har du en viktig roll i att genom insyn i leverantörens arbete skapa samsyn mellan leverantör och kund, samt att tidigt kunna identifiera eventuella risker ur ett kvalitetsledningsperspektiv.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Du har relevant teknisk högskoleutbildning, flerårig erfarenhet av industriellt kvalitetsledningsarbete och är väl förtrogen med standarden ISO 9001. Alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Tjänsten ställer krav på B-körkort samt goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitetssäkring vid mjukvaruutveckling eller genomfört leverantörsrevisioner. Det gäller även om du tidigare har arbetat med komplexa projekt eller militär materiel.

Som person är du mån om att skapa långsiktiga relationer genom förtroendeskapande beteende. Du är självständig och kan driva en tydlig linje, men samarbetar väl i team och har en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Du har hög integritet samt en förmåga att väga samman komplex information och se samt agera utifrån ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde armémateriel består av fyra producerande avdelningar: Fordon, Vapen och Skydd, Indirekt eld och Luftvärn samt Hjulfordon, CBRN och Hemvärn. Inom verksamhetsområdet finns även en stab och en systemledningsavdelning.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Anna Karin Persson, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Jan Kaiheden och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta kvalitetschef för verksamhetsområde Armé Mats Rundgren på telefon 08-782 4000.
Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Ellinor Rosengren på ellinor.rosengren@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-12-04.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 november

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Analytisk kvalitetsingenjör inom armémateriel