Boliden

Vikariat Utvecklingsingenjör Yttre miljö - nedlagda gruvor

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering. Miljöavdelningen är en del av HR och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. I affärsområdet ingår verksamheter i Sverige, Irland, Finland samt staber i Boliden. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarie under ca 1 år med placering i Boliden och med tillträde snarast möjligt.
Du kommer att ingå i en grupp som huvudsakligen arbetar med förvaltning och efterbehandling av nedlagda gruvor för att säkerställa en god miljö och tillämpning av bästa möjliga teknik. Detta omfattar bl a att:

• fungera som miljösamordnare och utöva tillsyn, 
• följa upp resultat av egenkontroll,
• leda och driva utredningar,
• planera, upphandla och koordinera konsultuppdrag
• designa efterbehandlingslösningar
• planera, upphandla och styra entreprenadtjänster
• bedriva underhåll vid våra nedlagda gruvor

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter, närboende och andra sakägare är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar genom omvärldsbevakning.

Ditt arbete med förvaltning av nedlagda gruvor och utveckling av efterbehandlingsfrågor innebär att du arbetar både enskilt och tillsammans med dina kunniga kollegor. Företagskulturen präglas av öppenhet och demokrati, och vi brinner för våra kärnvärderingar entusiasm för förbättringar, ansvar för värdekedjan och personligt engagemang.

Utbildning/Erfarenhet

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot naturvetenskap. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom industrin och/eller efterbehandlings-/saneringsprojekt. 
Meriterande är erfarenhet av: 

• efterbehandlingsfrågor och sulfidmalmsgruvor
• arbete i enlighet med Naturvårdsverkets handbok för val av efterbehandlingsmetod
• miljöfrågor inom gruvindustri
• förorenad mark
• GIS-verktyg

Vi tror att du som person är drivande och självgående med förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har också förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem. Då vi ofta jobbar i projektform där både interna och externa resurser ingår krävs det att du har lätt för att skapa kontakter, jobbar strukturerat och ser vikten av god kommunikation. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

Det är en självklarhet att du kan företräda Bolidens säkerhetskultur.

Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Kunskap i finska är meriterande. Då resor i arbetet är vanligt förekommande, krävs B-körkort samt att du uppskattar att resa.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Emma Rönnblom Pärson tfn 0910-774145, emma.ronnbolm-parson@boliden.com

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Janet Johnsson, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 18 november 2018

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : 18 november . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Vikariat Utvecklingsingenjör Yttre miljö - nedlagda gruvor