Boliden

Utvecklingsingenjör yttre miljö – Tillstånd och support

Boliden arbetar aktivt med, och har höga krav på, miljö, hälsa, säkerhet och kvalité, bolaget letar aktivt efter personer hängivna miljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området.

 

Boliden Gruvor är ett affärsområde inom Boliden som bedriver gruvverksamhet på 5 områden i 3 länder. Miljöavdelningen är en del av HR och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. Avdelningen består av ett 15-tal personer som arbetar i 3 grupper.

 

Företaget vill nu förstärka organisationen genom att rekrytera en: Miljöingenjör - Yttre Miljö

 

 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara projektledare för tillståndsansökningar enligt Miljöbalken och Minerallagen. Du ska även vara sakkunnig i miljöfrågor och kunna utveckla miljöarbetet inom affärsområdet samt utgöra ett stöd till gruvornas lokala miljöarbete. I detta ingår bland annat arbete med att utveckla arbetssätt och rutiner inom bolagets integrerade verksamhetssystem för hälsa, miljö, säkerhet och energi. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med tillståndsfrågor och support. Förekommande arbetsuppgifter:

 

  • ansvara för stora och små tillståndsansökningar
  • delta som expertresurs i utvecklingsprojekt
  • fungera som projektledare för interna projektgrupper
  • koordinera konsulter
  • systematiskt utvärdera och utveckla miljöarbetet mot ständiga förbättringar
  • utgöra internkonsult i miljöfrågor generellt

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter och branschorganisationer är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar genom omvärldsbevakning.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot naturvetenskap. Du har flera års erfarenhet med tillståndsansökningar och upprättande av MKB eller arbetat med miljöfrågor inom gruvindustri, annan tung industri eller inom större anläggningsprojekt. Då vårt miljöarbete är certifierat enligt ISO 14001 är erfarenhet av kvalitetsstandards också en merit, likaså erfarenheter av arbete med rutinutveckling och projektledning. God vana att uttrycka sig i tal och skrift, samt fördjupade kunskaper inom miljölagstiftning är meriterande.

 

Som person är du drivande och självgående men har även förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem, jobbar strukturerat och är duktig på att kommunicera. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

 

Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Då resor i arbetet är förekommande, krävs B-körkort. Stationeringsorten är Boliden och arbete på distans är till viss del möjligt.

 

 

Ansvarig konsult:

Stefan Strömberg

Telefon:

0920-941 45

Mobil:

070-439 41 45

E-post:

stefan.stromberg@cesab.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 4 juli

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning Projektledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör yttre miljö – Tillstånd och support