Boliden

Utvecklingsingenjör Senior– Elkraft

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 


Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i Sektionen EIA (Elektrifiering, Instrumentering och Automation) med 6 anställda som är en del av Systemteknikavdelningen.

 

Sektionen fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa och Kylylahti i Finland.                 

 

Arbetsuppgifter:

I arbetet ingår att medverka i Bolidens forskning och utveckling inom elkraft, men även i större och mindre projekt från tidiga idéstudier till genomförandet. I mindre projekt och uppdrag genomförs arbetet relativt självständigt mot uppdragsgivarna som är Bolidens gruvor och anrikningsverk. I större projekt ingår att medverka i projektgrupper.

 

I många fall sker arbetet i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden. I större projekt kommer externa konsultresurser att krävas, där ingår i arbetet att samordna dessa. Stationeringsort är Boliden eller vid någon av våra svenska gruvor. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.

 

Tillträde sker enligt överenskommelse.

 


Utbildning/Erfarenhet

Du är högskoleutbildad med inriktning elkraft eller har motsvarande erfarenhet, Eftersom det är en Seniorbefattning krävs det 10-15 års arbetslivserfarenhet inom elkraftsområdet i Sverige och kunskap i de El-lagar och regler som gäller i Sverige. Då stor del av arbetet består i att arbeta med införande av ny teknik och nya metoder så är erfarenhet från projektledning inom industri meriterande, liksom kunskap om anläggningar för gruvor och anrikningsverk. Arbetet ställer krav på god förmåga att samarbeta med andra samt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska även B-körkort är ett krav.

 


Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sektionschef Jonas Klingstedt, Jonas.Klingstedt@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 6 Januari 2020


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 januari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 2 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör Senior– Elkraft