Boliden

Utvecklingsingenjör inom geokemi

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Boliden har som mål att vara en av de tekniskt ledande aktörerna inom gruvindustrin i världen. Boliden satsar på hållbar metallproduktion och prioriterar det miljömässiga ansvaret i alla led. Därför söker Processteknikavdelningen nu en person som vill vara med att utveckla nya metoder för att minska miljöpåverkan av deponier från gruvor och anrikningsverk.

 

 

Arbetsuppgifter

Processtekniksavdelningen, med 24 anställda, har som främsta uppdrag att stödja Bolidens gruvor och anrikningsverk med alltifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik arbetar också mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingsteknik. För att lösa dessa uppgifter förfogar Processteknik över ett mycket välutrustat pilotverk och laboratorium.

 

Som utvecklingsingenjör inom geokemi kommer du att få utveckla modeller för de kemiska-, biokemiska- och hydrologiska processerna i framtida deponier samt analysera processerna i de befintliga deponianläggningarna inom Sverige, Finland samt Irland. Arbetet på processteknik bedrivs främst i projektform och din roll kan vara såväl projektledare som deltagare i projektgruppen. Arbetet är främst inriktat mot gruvor, anrikningsverk och vårt egna FoU-program men även andra uppdragsgivare förekommer, såväl internt som externt.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med stationeringsort i Boliden. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du bör vara civilingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning mot geokemi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av geokemisk kartläggning inom gruvindustrin är meriterande. Eftersom arbetet innebär ett stort eget ansvar är det viktigt att du kan arbeta självständigt och har en mycket god problemlösningsförmåga. Arbetet kräver också att du har god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sektionschef för hydrometallurgi och vattenrening, Rebecca Hagfall, rebecca.hagfall@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 2020-02-09


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 9 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 9 januari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör inom geokemi