FOI

Experimentella forskare inom elektrooptik

Hur kan elektrooptiska sensorer och system stödja Försvarsmakten?

 

Vill du vara med i en experimentellt orienterad verksamhet som nyttjar den senaste tekniken? Hos oss kommer du att jobba med forskning som tar avstamp i verkliga och aktuella behov. Du kommer att jobba i utvecklingens framkant på en arbetsplats där inget projekt är det andra likt.

 

Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

 

Om tjänsten

Som forskare kommer du att bedriva tillämpad forskning till nytta för FOI:s uppdragsgivare inom försvarssektorn. I detta ingår bland annat att identifiera relevanta frågeställningar, genomföra studier och experiment samt utforma experimentell utrustning. Du kommer vidare att medverka vid labb- och fältmätningar med olika elektrooptiska system och sensorer, vid genomförande, analys och rapportering. Uppdragsgivarkontakter kommer att vara en naturlig del i arbetet, i större eller mindre grad.

 

Att arbeta som forskare på FOI kräver en stor grad av självständighet, egna initiativ och innebär ett omväxlande arbete med såväl forskning som utveckling och expertstöd. Arbetet är kreativt och utmanande och det sker i projektform där du blandar samarbete i team med självständigt arbete.

 

Huvuddelen av arbetstiden kommer att vara i FOI:s lokaler i Linköping. Det kommer dock att förekomma fältmätningar varje år, allt från enstaka dagar till någon vecka. Därför kommer resor och utomhusarbete att vara återkommande inslag.

 

Hos oss kommer du att utveckla din kompetens. Detta kan komma att ske både inom ramen för projektverksamheten och i form av individuellt anpassad kompetensutveckling utifrån dina och organisationens behov.

 

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Elektrooptiska system som tillhör avdelningen Telekrig. Enheten arbetar bland annat med att utveckla, demonstrera och utvärdera elektrooptiska sensorer för militära och säkerhetsinriktade tillämpningar. Verksamheten är till stor grad experimentellt orienterad med mätningar som utförs både i labb och ute i fält.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • Doktorsexamen inom fysik, eller annan utbildning som av FOI bedöms motsvarande
  • Erfarenhet av hela kedjan med att praktiskt sätta samman experimentuppställningar, genomföra experiment, analysera resultat och rapportera både skriftligt och muntligt
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska samt mycket goda kunskaper i svenska
  • B-körkort

 

Det är meriterande om du har:

  • Programmeringskunskaper i exempelvis Python eller C/C++
  • Erfarenhet av Matlab, Labview och Linux
  • Tidigare erfarenhet av tillämpad forskning, utvecklingsarbete och praktiskt eller experimentellt arbete inom optikområdet

 

Som person är du självgående, flexibel, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du är nyfiken med en god praktisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 11 augusti 2024!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jacob Löfvenberg. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

 

Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Tack för din förståelse!

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

    

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-405

 

Län:

  • Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-08-11

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

 

Jacob Löfvenberg

tfn: +46 13-37 00 00

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus Väg 58111 Linköping

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 8 juli


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Experimentella forskare inom elektrooptik