Boliden

Utvecklingsingenjör Infrastruktur

till Gruvteknik 

 

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Avdelningen för Gruvteknik har som främsta uppdrag att stödja produktionen inom Boliden Gruvor med allt ifrån problemlösning i den operativa verksamheten till projektering av nya områden i gruvorna. Vi deltar också på uppdrag av avdelningen för affärsutveckling i olika delar av planeringsprocessen för nya fyndigheter. Teknikavdelningen kännetecknas av nära samarbete med våra gruvor, lagarbete med projekt över flera discipliner, och ett starkt inslag av personligt engagemang.

 

 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör inom gruvinfrastruktur deltar du i arbetet med att skapa förutsättningar för säker och kontrollerad brytning med hög kvalitet och produktivitet. I det löpande arbetet blir du inblandad i det mesta som rör begreppet infrastruktur i gruvorna såsom krossar, vägar, transportsystem, schaktborrning, ventilation och vattenhantering och det ingår bland annat mätningar, ritning och design i 3D CAD, beräkningar i olika simuleringsprogram, design av ventilation och pumpanläggningar men också fyndighetsutveckling och stöd till produktionen i frågeställningar kring pågående brytning, utbildning av operatörer samt projektledning. Arbetet utförs till stor del i samarbete med gruvornas planerings- och produktionspersonal, leverantörer och med kollegor på Teknik. Befattningen innebär uppdrag i Bolidens gruvor i Sverige, Finland och Irland

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Resor till våra gruvor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av arbetet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Civilingenjör, Högskoleingenjör eller liknande. Erfarenhet från berganläggningar eller gruvor är ett krav. Erfarenhet från större projekteringar och upphandlingar är en merit. Likaså stort kontaktnät i branschen. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Körkort B är ett krav.

 

Som person är det viktigt att du har god praktisk erfarenhet, kan arbeta självständigt och strukturerat samt har en god kommunikationsförmåga. Du är noggrann och har praktisk erfarenhet från driftande av infrastrukturanläggningar samt god erfarenhet från projekteringsarbete kombinerad med en vilja att utvecklas mot mer kvalificerade uppgifter. Du har lätt för att kommunicera och lära och förväntas kunna leda utbildningar både i teori och praktik.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar av tjänsten lämnas av Michael Andersson; tfn +46 910 77 42 24  eller Sunniva Haugen, Avdelningschef för Gruvteknik, tfn +46 910 70 56 94. 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner, Jonas Lindgren, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Rekrytering kommer att ske löpande, men vi vill ha in din ansökan senast den 18 Juni 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 38 minuter . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör Infrastruktur