Boliden

Utvecklingsingenjör – Automation

Till Teknikavdelningen – Systemteknik, Sektion EIA Boliden.

 

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Tjänsten ingår i Sektionen EIA (Elektrifiering, Instrumentering och Automation) med 6 anställda som är en del av Systemteknikavdelningen. Sektionen fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa och Kylylahti i Finland.

 

 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att medverka i Bolidens forskning och utveckling, förvaltning och projekt kring automationssystemet ABB 800xA.

 

I mindre projekt och uppdrag genomförs arbetet relativt självständigt mot uppdragsgivarna som är Bolidens gruvor och anrikningsverk. I större projekt ingår att medverka i projektgrupper.

 

I många fall sker arbetet i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden. I större projekt kommer externa konsultresurser att krävas, där ingår i arbetet att samordna dessa. Stationeringsort är Boliden eller vid någon av våra svenska gruvor. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.

 

Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är högskoleutbildad med inriktning Automationsingenjör eller reglerteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av Automationssystemet ABB 800xA och Bolidens anpassningar är meriterande, liksom kunskap från processindustrin och anläggningar för gruvor och anrikningsverk. Arbetet ställer krav på god förmåga att samarbeta med andra samt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska även B-körkort är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Jonas Klingstedt tfn 0910-70 57 84 jonas.klingstedt@ext.boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Du lämnar din ansökan med CV, Utbildningsintyg och betyg via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga Jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, Jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 15 Oktober 2020

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 1 september

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör – Automation