Boliden

Utvecklingsingenjör

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Boliden Bergsöe AB är Nordens enda återvinningsanläggning av uttjänta blybatterier och en ledande producent i Europa av högförädlade blyprodukter för industriellt bruk. Vår idé är att återvinna metall ur kasserade bilbatterier och annat metallskrot för att på så sätt skapa värde och samtidigt värna om miljön. Anläggningen i Landskrona är en av de allra renaste inom sitt slag och vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, 14001, 45001 och 50001. Tillsammans med vårt försäljningskontor i Danmark är vi 88 anställda och omsätter dryg 1 miljard kronor.

 

I vår strävan att vara Europas mest hållbara och lönsamma blyåtervinningsanläggning har du som Utvecklingsingenjör en viktig roll för att driva den strategiska utvecklingen framåt genom att förbättra våra processer. Tjänsten är placerad i gruppen för Miljö, teknik och kvalitet och rapporterar till Miljö- och kvalitetschefen.

 

Arbetsuppgifter

Som Utvecklingsingenjör har du en som huvudsaklig uppgift att driva och implementera utvecklingsprojekt i varierande storlek.

 

I rollen ansvarar du för att:

  • Stödja driften genom analys och förslag på lösning vid komplexa problem och tekniska frågor
  • Föreslå, planera, genomföra och följa upp projekt och tekniska förändringar kopplade till Boliden Bergsöe’s verksamheten. Säkerställa att projekten genomförs enligt överenskommelse gällande kvalitet, tid och budget.
  • Bevaka nya teknologier för att säkerställa långsiktig utveckling av verksamheten

 

Utbildning/Kvalifikationer

Som sökande ser vi dig med civilingenjörsutbildning med inriktning kemiteknik, metallurgi eller likvärdig erfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet av liknande tjänster inom process- eller tung industri samt erfarenhet av projekt- och utvecklingsarbete. För att lyckas i arbetet har du förmåga att se helheten och kombinera långsiktig planering med den löpande verksamheten.

 

Som person är du strukturerad och analytisk, tar ansvar och har förmågan att engagera din omgivning. Du är bekväm med att arbeta självständigt men även goda färdigheter i att kommunicera och att samarbeta med andra människor på alla nivåer i verksamheten.

 

Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska) samt B-körkort är ett krav.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; Omsorg, Mod och Ansvar. Vi anser att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Säkerhets- och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Övrig Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Miljö- och kvalitetschef, Mårten Strömberg, marten.stromberg@boliden.com, tfn 0705 08 58 92

 

Facklig information lämnas av

Annika Johansson, Unionen tfn 070 266 59 22

Carl Gustav Mårtensson, Ledarna tfn 0418-572 74

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av: HR chef, Malin Hederström, malin.hederstrom@boliden.com, tfn 0418-43 74 30

 

Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti 2022, dock kommer rekryteringsprocessen ske parallellt under ansökningsperioden.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Landskrona . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör