Boliden

Trainee automationselektriker

Garpenberg

Full time

JOB_009346

 

Söker du ett yrkesliv med hög teknikutveckling där du får en nyckelroll i vår gruvproduktion? Då kanske denna Traineetjänst är något för dig.

 

Beskrivning

Arbetet på gruvautomationsavdelningen består av underhåll och felsökning av automationsutrustning på mobila maskiner. Nyinstallationer av nätverksutrustning är också vanligt förekommande. Uppgifterna innefattar även daglig kontakt med produktionspersonal i organisationen. Arbetet är teknikintensivt med hög automationsgrad då Bolidens gruvor står inför utmaningen med att automatisera gruvmaskiner för autonom produktion.

 

Som trainee på vår gruvautomationsavdelning följer du en personlig utbildningsplan utifrån en framtida planerad roll. Traineetjänsten är fristående och du kommer att jobba med olika arbetslag och personer för bästa upplärning. Du kommer successivt att kunna ingå i ordinarie arbetsplanering eller kunna fylla tillfälliga vakanser utifrån kompetensnivå.

 

Du har en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning. Traineetjänsten pågår som längst två år innan den övergår i en ordinarie tjänst. Du får lön enligt kollektivavtal och din arbetstid är dagtid under jord och på sikt kan det bli aktuellt med skiftgång.

 

Kvalifikationer

Som person är du driven, nyfiken och har intresse för teknik. Automationselektriker har ett omväxlande arbete där praktiska och administrativa moment förekommer dagligen och det är därför en fördel att trivas med att arbetsdagarna inte är den andra lik. Vi ser att du har en god förmåga att samarbeta med andra samt bidrar till en god teamanda.

 

Du behöver

• Gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan gymnasial utbildning som bedöms lämplig

• B-körkort

• God datorvana

• Svenska och engelska i tal och skrift

 

Meriterande är

• Gymnasieutbildning med inriktning el eller likvärdig utbildning

• Erfarenhet av nätverksinstallationer samt administration

• Kunskap och erfarenhet av IT-&/datorsystem

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

Ansök nu

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Välkommen att ansöka med ditt CV till och med 28 april 2024. Rekryteringen kan ske löpande.

 

Information

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Staffan Kling-Ström, 070-248 12 87.

 

Frågor om ansökan besvaras av Emma Svensson, HR, 070-219 41 69. Facklig information får du av Ulf Gustafsson, IF Metall, 0225-360 33.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 april . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 18 mars

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Trainee automationselektriker