Boliden

Strategisk planerare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Bolidenområdets verksamhet både på kort och lång sikt. Som strategisk planerare ansvarar du för att hålla samman Bolidenområdets strategiska aktiviteter kopplat till framtida malmförsörjning samt planering och samordning kring arbetet med områdets Life of Mine Plan (LOMP). Rollen innehåller både strategiska och operativa uppgifter. Du kommer exempelvis att arbeta med förstudier kring framtida gruvprojekt och löpande aktiviteter kring Bolidenområdets LOMP. Detta gör du tillsammans med områdets General Manager, Planeringschefer och Avdelningschefer. I ditt ansvar ingår också långsiktig planering av områdesgemensamma frågor så som teknikutveckling, materialförsörjning, brytmetoder, produktions- och framdriftsuppföljning och kopplingar till metallurgifrågor i samverkan med anrikningsverket. Du initierar och driver utveckling genom ständiga förbättringar. Du rapporterar till Bolidenområdets General Manager. Stationeringsort är Boliden.

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser framför oss att du har en ingenjörsutbildning inom bergteknik och en gedigen erfarenhet inom gruvindustrin exempelvis inom gruvplanering eller produktion. Du kan också ha en bakgrund som geolog med lång erfarenhet av planering och prospekteringsarbete. Du har ett ekonomiskt intresse och vana av att arbeta i en kapitalintensiv bransch. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav då du behöver kunna besöka våra verksamhetsorter inom Bolidenområdet. Är du är en person som har ett långsiktigt och strategiskt perspektiv på frågor? Ser du samarbete som en förutsättning för att lösa komplicerade uppgifter och sammanställa och presentera faktabaserad information? Trivs du också med att själv driva ditt arbete framåt, prioritera bland aktiviteter och uppnå resultat? Då är du rätt för oss!

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Områdeschef Pär Göting, tfn 0910-70 5921 eller mail par.goting@boliden.com 


Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Lena Drugge, Human Resources, tfn 0910-70 56 09.

Vi vill ha in din ansökan senast den 22 februari 2019.

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 28 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Strategisk planerare